Чернівці: Олексій Каспрук зустрівся з Послом України в Румунії Олександром Баньковим

Чернівці: Олексій Каспрук зустрівся з Послом України в Румунії Олександром Баньковим

11.01.18 08:53 0 879
Чернівецький міський голова Олексій Каспрук мав зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом України в Румунії Олександром Баньковим, який здійснив свій перший робочий візит на Буковину.

Під час розмови було обговорено широке коло питань, пов'язаних з забезпеченням прав та потреб української національної меншини в Румунії, проблемами, з якими стикаються українці Румунії у сфері збереження української культури, традицій, мови та історії. Сторони погодились з необхідністю конструктивного та збалансованого підходу до чутливих питань двосторонніх відносин та надання їм сучасного європейського виміру.

Олексій Каспрук ознайомив дипломата з особливостями багатонаціонального життя громади Чернівців, розповів про основні виклики та напрямки розвитку міста, а також окреслив перспективи співпраці в галузях науки, культури, економіки, зокрема, в рамках програми прикордонного співробітництва «Румунія –Україна» Європейського інструменту сусідства на 2014-2020 роки. Були також обговорені основні напрямки поглиблення співробітництва в контексті чинних українсько-румунських міждержавних угод, а також низка практичних питань, пов'язаних із забезпеченням прав румунської національної спільноти у місті Чернівцях.

Під час бесіди було визначено шляхи подальшого співробітництва між Посольством України в Румунії та міською громадою, досягнуто домовленостей щодо надання дипустановою практичної допомоги у здійсненні українсько-румунських транскордонних проектів, спільних культурно-мистецьких заходів, інших ініціатив на користь громад.

Сторони домовились про подальші зустрічі та консультації.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Тернополі святкували ...
Наступна новина: Перевізники та водії ...

КОМЕНТАРІ