iPhone X: а чи варто купувати?

iPhone X: а чи варто купувати?

11.01.18 12:32 0 846

Через десять років c моменту презентації свого дебютного смартфона, компанія Apple знову зуміла здивувати світ, анонсувавши новий оригінальний девайс. До речі, в Україні придбати Айфон можна в інтернет-магазині. Подейкували, що поява iPhone X стане черговим етапом в еволюції портативних пристроїв і виведе індустрію на принципово новий рівень. Ми ж вважаємо, що в повному розумінні слова «інноваційними» в конструкції цього гаджета можна назвати лише деякі рішення.

Наприклад, аутентифікацію власника за допомогою Face ID, яка забезпечується модулем True Depth, а також функцію управління смартфоном за допомогою жестів. Причому технології ці існували і до появи чергового «революційного» пристрою від Apple.

Багато камер, створені c використанням технології Intel Real Sense, вельми і вельми непогано справлялися з ідентифікацією обличчя ще до появи десятого iPhone, а управління жестами раніше вже було реалізовано в багатьох інших пристроях.

Здається, що все це вже було, але саме компанія Apple в черговий раз змогла органічно об'єднати всі ці технології в одному пристрої, дещо перетворивши їх. Одного разу купертинівцям вже вдалося зробити щось подібне, адже телефони з активними екранами існували і до появи першого iPhone, але саме завдяки Apple інші виробники змогли по-новому поглянути на пристрої цього типу.

Оригінальність «десятки» полягає навіть не в новітніх технологіях, якими творці буквально нашпигували своє творіння, а в принципово новому призначеному для користувача досвіді, який дає гаджет.

Однією з найбільш часто повторюваних власниками сучасних смартфонів дій, яку буквально кожен з нас щодня робить близько вісімдесяти разів, є розблокування телефону. З розвитком технологій, банківські та інші сервіси, що вимагають надійної ідентифікації, закономірно перекочували на мобільні платформи. Отже, питання безпеки стало для розробників гаджетів ще більш принциповим.

Згодом отримати несанкціонований доступ до смартфону, захищеному за допомогою пароля, стало нехай і складним, але цілком здійсненним завданням, а значить подібні методи захисту більш не могли вважатися досить надійними і їм на зміну прийшов сканер відбитків пальців.

У конструкції iPhone Х розробникам з Apple вдалося зробити черговий прорив, «навчивши» смартфон ідентифікувати власника за особливостями будови його обличчя. Надійність даної функції практично не викликає сумнівів, оскільки невдалі спроби розблокувати гаджет - це зникаюче і дуже рідкісне явище.

Якщо зовсім вже чіплятися, то в якості одного з недоліків Face ID можна відзначити відсутність 180-градусного кута огляду в камері модуля True Depth. Це означає, що якщо апарат лежить, наприклад, на столі, то для того, щоб його розблокувати, вам доведеться нахилитися.

Легке здивування також викликає той факт, що після успішної аутентифікації за допомогою Face ID ви все ще не потрапляєте на домашній екран! Щоб все-таки на ньому опинитися, буде потрібно ще і свайп від низу до верху.

Є деякі особливості і в системі управління жестами, які багатьом власникам «яблучних» пристроїв зі стажем може здатися дуже незручними. Наприклад, щоб закрити програму тепер потрібно спочатку «свайпнути» до середини екрану, після чого утримувати палець на піктограмі з додатком до тих пір, поки на ній не з'явиться червоний кружок.

Серед нововведень також варто відзначити анімовані емодзі - кумедні картинки, які тепер отримали можливість повторювати міміку вашого обличчя. На даний момент доступні дванадцять «личок», і вже в самому найближчому майбутньому Apple обіцяє порадувати нові.

Якщо ж говорити про якість зйомки, то модуль основної камери в «десятці» практично не відрізняється від встановленого в iPhone 8 Plus, за винятком наявності системи оптичної стабілізації, що дуже важливо (особливо при поганому освітленні), і дещо збільшеного рівня світлосили.

У свою чергу, фронтальну камеру гаджета забезпечили новим портретним режимом. В цілому, iPhone X дозволяє робити дуже і дуже якісні знімки, але вести мову про те, що вони разюче відрізняються від того, на що здатні інші флагманські пристрої, безумовно немає сенсу.

Новинку оснастили 5,8-дюймовим дисплеєм з фірмовою матрицею Super Retina. У лінійці смартфонів Apple це єдиний девайс, який має OLED-дисплей з таким високим розширенням при співвідношенні сторін 18.5:9.

Варто відзначити, що в плані якості «картинки» екран Samsung Galaxy Note 8 практично не поступається своєму «яблучному» товаришу, а ряд топових моделей 2017 року від інших виробників здатні похвалитися аналогічним зовнішнім виглядом і тим же співвідношенням сторін дисплея (18:9), так що здивувати кого-небудь подібними «інноваціями» сьогодні вже досить складно.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ