Як вибрати тепловий насос?

Як вибрати тепловий насос?

12.01.18 01:34 0 1358

Найправильнішим варіантом підбору теплового насосу (ТН) буде його встановлення ще на етапі зведення будинку або під час капітального ремонту. Система опалення з обладнанням такого типу вимагає чималих інвестицій, а тому важливо скласти грамотний проект, правильно вибрати і змонтувати всю систему. До речі, придбати тепловий насос можна в інтернет-магазині: https://aquaterms.com/.

Тепловий насос і принцип його дії

ТН є пристроєм, який витягує тепло з таких джерел енергії, як: повітря, вода і земля, та направляє його на обігрів будинку і води. Системи опалення з тепловим насосом не залежить від традиційних видів палива (газу, дров, вугілля, дизельного палива і т. п.), вони економічні, довговічні та безпечні.

Система складається з трьох головних елементів: власне теплового насоса, випарника та конденсатора. Згідно типу низько потенційного джерела тепла розрізняють три модифікації теплових насосів:

  • «Вода-вода»;
  • «Повітря-вода»;
  • «Грунт-вода».

Якому типу віддати перевагу?

Вважається, що теплові насоси, що передають тепло від грунту, мають коефіцієнт ефективності на щабель вищий, ніж інші системи. Це важливий фактор для об'єктів, що вимагають великої кількості тепла в опалювальний період та мають великі теплові втрати.

Насос зразка «повітря-вода» привабливий для сезонного підігріву води в басейні.

Найчастіше вибір між цими двома типами безглуздий, тому що «повітря-вода» не має альтернативи в ситуаціях, коли відсутня відповідна земельна ділянка.

Теплові насоси «вода-вода» відрізняються високим ступенем ефективності, але для їх установки повинна бути відповідна місцевість.

На що звернути особливу увагу?

При виборі теплового насосу потрібно звернути свою увагу на наступні моменти:

  1. Потужність ТН - це гарантія ефективного та якісного опалення. Вона повинна бути порівнянною з втратою тепла об'єкта і необхідною кількістю тепла для опалення в мороз (від -12 градусів і нижче);
  2. Враховуйте максимально допустиму температуру подачі в контур опалення. Якщо вона вища 50 градусів за Цельсієм, то допускається використання радіаторного опалення, але за умови, що встановлені сталеві і алюмінієві батареї (низькоінерційні);
  3. Ефективність пристрою визначається тепловим коефіцієнтом (співвідношення потужності ТН і потужності, необхідної для його роботи). Наприклад, коефіцієнт 4 означає, що з одиниці енергії ми отримаємо 4 одиниці тепла (1 кВт = 4 кВт).

Встановивши тепловий насос, ви істотно заощадите, а витрати на проект, обладнання та монтаж окупляться вже через 6 років.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Наступна новина: Прокуратура Рівненщини ...

КОМЕНТАРІ