Чернівці: Допомога на дітей одиноким матерям надається,якщо сукупний дохід сім’ї не перевищує прожиткового мініміму

Чернівці: Допомога на дітей одиноким матерям надається,якщо сукупний дохід сім’ї не перевищує прожиткового мініміму

12.01.18 08:03 0 830
Одинока мати може претендувати на допомогу від держави тільки в тому випадку, якщо на одного члена сім'ї середньомісячний сукупний дохід не перевищує прожиткового мініміму.

Сума допомоги розраховується, виходячи з різниці між 100% прожиткового мінімуму, встановленого для дитини відповідного віку та середньомісячним сукупним доходом сім'ї в розрахунку на одну особу за попередні 6 місяців. Для дітей, які не досягли 6-річного віку, максимальний розмір допомоги з 1 січня 2018р. становитиме 1492 грн., від 6 до 18 років – 1860 грн., від 18 до 23 років в разі навчання за денною формою – 1762 грн..

З 1 січня 2018 р. набрало чинності положення частини другої ст.18-1 Закону України « Про державну допомогу сім'ям з дітьми», яким передбачено, що право на допомогу на дітей одиноким матерям (батькам) має мати (батько) дітей у разі смерті одного з батьків, які не отримують на них пенсію в разі втрати годувальника, соціальну пенсію або державну соціальну допомогу дитині померлого годувальника, передбачену Законом України «Про державну соціальну допомогу особам, які не мають права на пенсію, та особам з інвалідністю».

З огляду на вищевикладене, одиноким матерям (батькам), які одночасно отримують відповідні види допомог, необхідно визначитись щодо отримання одного із видів соціальних виплат, а саме:

– допомоги на дітей одиноким матерям (батькам) у разі смерті одного з батьків;

– пенсії в разі втрати годувальника;

– соціальної пенсії;

– державної соціальної допомоги на дитину померлого годувальника, передбачену Законом України «Про державну соціальну допомогу особам, які не мають права на пенсію, та особам з інвалідністю».

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Як вибрати тепловий насос?
Наступна новина: Йордан на Тернопільщині ...

КОМЕНТАРІ