Чернівці: Зміни до Порядку виплати деяким категоріям інвалідів грошової компенсації замість санаторно-курортної путівки та вартості самостійного санаторно-курортного лікування

Чернівці: Зміни до Порядку виплати деяким категоріям інвалідів грошової компенсації замість санаторно-курортної путівки та вартості самостійного санаторно-курортного лікування

12.01.18 12:29 0 995
Постановою Кабінету Міністрів України від 20 грудня 2017 р. № 1017 внесено зміни до Поряку виплати грошової компенсації вартості санаторно-курортного лікування деяким категоріям громадян, затвердженого постановою КМУ від 17 червня 2004 р. №785.

– в разі отримання грошової компенсації вартості санаторно-курортного лікування особами з інвалідністю внаслідок війни та особами з інвалідністю, зазначеними у ст.62 Закону України «Про жертви нацистських переслідувань» наступний період перебування їх на обліку для забезпечення санаторно-курортним лікуванням або для отримання наступної грошової компенсації обчислюється з дня подання ними заяви та інших документів.

Середня вартість путівки для виплати грошової компенсації та компенсації вартості самостійного санаторно-курортного лікування обчислюється з розрахунку 35 відсотків ( з округленням до однієї гривні) розміру одного прожиткового мінімуму, щороку встановленого законом на 1 січня відповідного року для осіб, які втратили працездатність. Враховуючи, що прожитковий мінімум для даної категорії осіб складає 1373 грн., середня вартість путівки для виплати грошової компенсації в поточному році складає 481 грн (1373грн.х35%).

Грошова компенсація за путівку та самостійне лікування нараховується і виплачується особам з інвалідністю І та ІІ групи 75 відсотків, ІІІ групи – 50 відсотків розміру середньої вартості санаторно-курортної путівки, що обчислюється з розрахунку 35 відсотків (з округленням до однієї гривні) розміру одного прожиткового мінімуму, щороку встановленого законом на 1 січня відповідного року для осіб, які втратили інвалідність. Звідси грошова компенсація для осіб з інвалідністю І групи та ІІ групи складатиме 361 грн. (481грн.х75%), ІІІ групи – 241 грн. (481 грн. х 50%).

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Який металошукач краще ...
Наступна новина: ATOP Studio - фотостудия с ...

КОМЕНТАРІ