Ідея створення сайту сервісу запитань-відповідей

Ідея створення сайту сервісу запитань-відповідей

12.01.18 19:15 0 1364

Сьогодні з'явилося багато бажаючих зробити свій сайт або блог, щоб заробляти на ньому з реклами. Але у багатьох постає питання, який сайт зробити або на яку тему зробити блог. 100 % відповіді вам дати ніхто не може, але наштовхнути на думку можливо. Звичайно, ви можете зробити простий блог, але ж можна зробити щось більш цікаве, про що ми як раз сьогодні і поговоримо.

Сьогодні в Глобальній Павутині можна знайти сервіси питань-відповідей. Подібний сервіс є у Гугла і Мейл.ру. Суть таких сервісів полягає в тому, що будь-яка людина ставить запитання, а ви їй можете відповісти, але також їй можуть відповісти й інші учасники сервісу. Всім відомий сайт Хабрахабр зробив такий же сервіс toster.ru і він дуже добре живе і процвітає.

Ви напевно думаєте, що нема чого робити такі сервіси, якщо вони є у Гугла і Мейл.ру. Якщо думаєте так, то ви не праві. Ці сервіси загальнотематичні і на якесь складне питання з певної області докладної відповіді ви не отримаєте. З цього можна зробити висновок, що потрібно робити такі сервіси, але в більш вузькій тематиці. Наприклад сервіс toster.ru від Хабрі зроблений для людей з IT сфери, ви можете зробити сервіс на тему: медицини, ремонту авто, схуднення, здорового харчування, здорового способу життя, дизайну, музики, ігр та багато чого іншого. Також, гарним прикладом такого сервісу є сайт znayu-vse.com, на якому навіть можна заробляти (а як саме можна прочитати в розділі: "Как тут заработать?").

У чому плюси?

"+" таких сервісів полягають у вузькому напрямку і в тому, що вони можуть служити доповненням блогу або його неповноцінною заміною. Ви можете публікувати цікаві статті і задавати читачам питання, яке викличе обговорення. Або ви можете на додаток до свого блогу організувати такий сервіс. Тим самим ви швидше його розкрутите через постійну аудиторію вашого блогу.

На відміну від простого блогу, в таких сервісах є один плюс - пряма взаємодія з читачами. Вони можуть не просто прочитати статті або чекати від вас чергову статтю, а саме поставити запитання і отримати відповідь. Вам в свою чергу не потрібно придумувати теми статей, тому що темою і буде саме питання.

На відміну від форуму, такі сервіси більш зрозумілі простим людям і приємніші зовні. Часом на форумах не зрозуміло в який розділ писати, а в сервісах питань-відповідей все публікується в одну стрічку і при цьому в тематичну рубрику, щоб потім можна було простіше знайти питання або відповідь.

Цей сервіс швидше простого блогу перейде в режим пасивності. Контент весь створюють люди, які задають питання і відповідають на питання інших, а значить вам потрібно тільки стежити за їхнім спілкуванням та іноді допомагати з відповідями.

Багато ніш вільні повністю і не мають таких сервісів, а значить ви можете бути першими. А якщо і не першими, то питань і відповідей на всіх вистачить, адже з блогами конкуренція куди вище!

Як реалізувати?

Досить просто! Є русифікований західний движок Question2answer, який також простий в установці і справляється з усіма функціями. На сайтах цих движків написано все, як можна встановити і як працювати. Можете використовувати плагіни для Вордпресс або Джумли, але тоді вам доведеться доопрацьовувати їх. Загалом варіантів безліч.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Як подарувати вірші ...
Наступна новина: Рамні ліса: Що це таке?

КОМЕНТАРІ