Рамні ліса: Що це таке?

Рамні ліса: Що це таке?

12.01.18 20:00 0 1266

Рамні ліса (РЛ) знайшли широке застосування для проведення різноманітних робіт (будівельних, оздоблювальних і т. д.) на об'єктах різного призначення. Вони являють собою сталеву розбірну просторову конструкцію, яка призначена для забезпечення безпечної та комфортної роботи на ній людей, а також розміщення матеріалів, механізмів, пристроїв та інструменту. До речі, в Україні придбати РЛ за доступною ціною можна в компанії «Укр-Стандарт»: https://tehpromproect.kiev.ua/lesa-stroitelnye-ramnye-oblegchennye.html.

Існують два типи рамних лісів:

  • важкі;
  • полегшені.

Останні відрізняються тим, що в них використовуються труби - основний конструктивний елемент РЛ діаметром 42 мм (проти 47 або 58 мм у важкого варіанту) з товщиною стінки 1.5 мм. Це дозволяє будівельникам економити на придбанні чи оренді РЛ, більш точно підбираючи інвентар під свої потреби.

Особливості конструкції полегшених рамних лісів

З точки зору конструкції полегшені РЛ нічим не відрізняються від своїх важких колег. Тобто включають в себе наступні деталі:

  1. Вертикальні рами. Це прямокутні плоскі зварні конструкції, які мають елементи кріплення для з'єднання між собою, а також з горизонтальні та діагональні зв'язки. Дана конструкція може мати вбудовані сходи, а також страхувальні поперечини;
  2. Діагональні і горизонтальні зв'язки. Це труби з елементами кріплення на кінцях. З їх допомогою створюється замкнута жорстка просторова конструкція. Крім того, є горизонтальні зв'язки у вигляді ригелів, на які встановлюються дерев'яні помости (настили);
  3. Робочий настил. Це дерев'яний щит, призначений для розміщення на ньому людей, матеріалів й інструментів. Габаритні розміри - 3000 х 1105 мм. Навантаження, що допускається 200 кг / м2;
  4. Регульовані гвинтові опори. Це механізми для вирівнювання конструкції на складному рельєфі;
  5. Також до складу полегшених РЛ можуть входити опори настилу - горизонтальні кронштейни, що встановлюються під робочий майданчик для збільшення його несучого навантаження і внутрішні сходи для підйому між ярусами без використання сходів вертикальних стійок (для збільшення безпеки робіт).

Переваги і область застосування полегшених рамних лісів

Як видно з опису, РЛ є технологічною, простою у виробництві конструкцією. Це благотворно позначається на її ціні. При цьому полегшені РЛ при однакових габаритах зі своїми важкими колегами коштують приблизно на 40 % дешевше, за рахунок меншої металоємності. Тому такі РЛ вигідно використовувати на об'єктах простої форми (з плоскими поверхнями) для оздоблювальних і монтажних робіт, що не припускають великих навантажень на робочі настили. В принципі, полегшений варіант можна використовувати для виробництва кладок, контролюючи навантаження на яруси.

Виходячи з усього вищесказаного, можна сказати, що полегшені РЛ відмінно підходять для малоповерхового будівництва (за рахунок меншої жорсткості труб допустима висота конструкції становить 20 м).

Полегшені РЛ можна використовувати в парі з ригельними лісами. Це дозволить за меншу вартість (у порівнянні з придбанням важких РЛ) забезпечити проведення кам'яних робіт, а також будь-яких робіт на об'єктах зі складною формою.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Ідея створення сайту ...
Наступна новина: Online-кинотеатры: Основные ...

КОМЕНТАРІ