В обласному краєзнавчому музеї відтворили прадавні українські звичаї та колядки

В обласному краєзнавчому музеї відтворили прадавні українські звичаї та колядки

13.01.18 12:55 0 732
Український народ традиційно з року в рік сповіщає усім про радісну звістку – народження Сина Господнього Ісуса Христа. Відтворити прадавні звичаї вирішили у Тернопільському обласному краєзнавчому музеї під час містерії різдвяного свята «Луна музеєм Коляда». Гостей зустрічали вертепом, колядками та віншуваннями.

Святкову екскурсію розпочали з локації, яка уособлювала українську сім`ю, її побут та звичаї. Різноманітні експозиції, які супроводжуються цікавими розповідаями, продовжуються у відділах музею. Охочі мали нагоду виготовити своїми руками різдвяні та новорічні листівки і конверти.

«З усіх куточків нашого музею лунатиме коляда. В програмі свята тематичні екскурсії, розповіді про те як готувався наш народ до свята, як святкували та колядували, що одягали. Наукові співробітники на локаціях розповідатимуть унікальну інформацію, спеціально підготовлені екскурсії, а не ті, які відвідувачі уже чули щодня», - розповіла заступник директора Тернопільського обласного краєзнавчого музею Наталя Чекалова.

Після завершення екскурсії відвідувачів запрошували залишити свої побажання та відгуки на інтерактивній дошці. Для допитливих дітлахів організували святковий квест.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Tunngle: Что это такое?

КОМЕНТАРІ