Чернівці: Законодавством України вже передбачена матеріальна відповідальність за засмічування міста

Чернівці: Законодавством України вже передбачена матеріальна відповідальність за засмічування міста

13.01.18 08:31 0 1053
На веб-порталі “Єдина система електронних петицій” 3 січня була зареєстрована петиція щодо введення штрафів за засмічування міста.

Відповідно до ст.10 Закону України «Про благоустрій населених пунктів» (надалі Закон) до повноважень міських рад у сфері благоустрою населених пунктів належить затвердження правил благоустрою територій населених пунктів;

Згідно ст. 34 Закону Правила благоустрою території населеного пункту – це нормативно-правовий акт, яким установлюються вимоги щодо благоустрою території населеного пункту.

За приписами ст. 42 Закону до відповідальності за порушення законодавства у сфері благоустрою населених пунктів притягаються особи, винні у порушенні правил благоустрою територій населених пунктів.

На виконання вимог Закону України «Про благоустрій населених пунктів» рішенням 60 сесії Чернівецької міської ради VІ скликання від 03.02.2015р. № 1489 затвердженні Тимчасові Правила благоустрою м. Чернівців (надалі Правила).

Дія цих Правил поширюється на підприємства, установи, організації незалежно від форми власності та відомчої підпорядкованості, суб'єкти підприємницької діяльності, які здійснюють свою діяльність без створення юридичної особи, громадян України, іноземних громадян та осіб без громадянства.

Правила містять загальнообов'язкові на території міста норми, за порушення яких передбачена відповідальність згідно з Кодексом України про адміністративні правопорушення і обов'язкові до виконання усіма юридичними та фізичними особами на території міста.

Так, Тимчасовими Правилами благоустрою м. Чернівців чітко передбачена відповідальність за забруднення (засмічення) території міста згідно ст. 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

У відповідності до ст. 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою населених пунктів, тягне за собою накладення штрафу на громадян – від двадцяти до вісімнадцяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян і на посадових осіб, громадян – суб'єктів підприємницької діяльності – від п'ятдесяти до ста неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Таким чином, законодавством вже передбачена відповідальність за порушення у сфері благоустрою населених пунктів.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Майже 1 млн грн з початку ...
Наступна новина: На Тернопільщині медична ...

КОМЕНТАРІ