Назар Яворський: У 2018-ому в області зробимо акцент на розвитку та покращенні туристичної інфраструктури

Назар Яворський: У 2018-ому в області зробимо акцент на розвитку та покращенні туристичної інфраструктури

17.01.18 11:00 0 601
Про особливості туристичного сезону-2018 та про плани на поточний рік у галузі туризму розповів начальник відділу туризму облдержадміністрації Назар Яворський у програмі «Актуально», що виходить на «Radio ROKS».

«Нам тепер легше працювати, тому що маємо повну підтримку Міністерства економічного розвитку і торгівлі України та Департаменту розвитку туризму та курортів. Тому ці плани, які в нас прописані в стратегії розвитку туризму в області та в програмі, можемо почергово реалізовувати та розвивати», – зазначив Назар Яворський.

У 2018 році, за його словами, в області хочуть зробити акцент на розвитку та покращенні туристичної інфраструктури. «Плануємо облаштувати туристичні маршрути, еколого-освітні стежки на території національно-природних парків, а також встановити інформаційні щити, дорожні вказівники та розвивати агротуризм», – поінформував Назар Яворський.

Також він повідомив, що в області триває робота над створенням інвестиційних проектів. «Цього року ми хочемо оновити і трохи в іншому форматі презентувати каталог інвестиційних проектів в галузі туризму. Водночас, для нас важливою є співпраця з громадськими організаціями щодо залучення міжнародної технічної та грандової допомоги. Ці кошти хочемо спрямувати на покращення інфраструктури», – зауважив Назар Яворський.

Крім того, у планах – активізація та продовження промо-діяльності. Окремої уваги потребує й створення мережі регіональних бреднів. Як підкреслив начальник відділу туризму ОДА, існує світова тенденція брендувати не лише регіони, а й окремі міста, туристичні дистанції.

«Приємно, що громади розуміють це, створюються туристично-інформаційні центри і ми матимемо з ким працювати. Також не варто забувати про гастрономію, наприклад, галицька кухня досі до кінця не відкрита і незвідана. Тому це дуже велике поле для пошуку. Також Тернопільська область вимальовує собі тренд сімейного зеленого відпочинку. Тому це потрібно розвивати та вдосконалювати, над чим і працюємо та працюватимемо надалі», – акцентував Назар Яворський.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: GoCamp 2018: До 15 лютого ...
Наступна новина: Сфера IT сьогодні всюди: ...

КОМЕНТАРІ