У 2017 році туристичний потенціал Тернопілля представили на 15-ти міжнародних виставках

У 2017 році туристичний потенціал Тернопілля представили на 15-ти міжнародних виставках

17.01.18 09:00 0 646
У 2017 році Тернопільщина прийняла 8 великих туристичних прес-турів, два з яких організували для журналістів з Республіки Польща, та взяла участь у 15 міжнародних виставкових заходах. Про це зазначив начальник відділу туризму Тернопільської обласної державної адміністрації Назар Яворський у програмі «Актуально», що виходить на «Radio ROKS».

Що стосується міжнародних виставок, то Тернопільщина вже вдруге була представлена у виставці World Travel Show-2017, що проходила у Республіці Польща, взяла участь у світовій виставці в Німеччині та в місті Батумі (Грузія).

«Якщо підсумовувати наші дії в плані промоції області, то для мене визначним є те, що за своєї ініціативи та за свої видатки до нас приїжджали знімальні групи телеканалів 1+1, Інтер, ICTV. Це свідчить про те, що ми відомі і зуміли про себе заявити, адже нами цікавляться, про нас пишуть та знімають програми», – зауважив Назар Яворський.

Також він підкреслив, що в області працюють над різними туристичними проектами. Зокрема, торік запустили пілотний проект – виготовили 100 табличок з QR-кодами для історичних пам'яток, які розмістили на туристичних об'єктах. Ці таблички зручні тим, що не потребують інтернету для того, щоб отримати інформацію про той чи інший об'єкт, а можна її зчитати за допомогою QR-коду.

Крім цього, як наголосив Назар Яворський, виготовили 12 інформаційно-туристичних щитів, які будуть слугувати як інформаційні вказівники на автомобільних шляхах. Їх встановлять у малих містах на дорогах державного значення та біля печер.

Облаштували й еколого-туристичний маршрут «Скелі Словацького» на території національно-природного парку «Кременецькі гори». «Реалізовуючи спільну ініціативу національно-природного парку «Дністровський каньйон» та на виконання програми розвитку туризму, інженери вже розробили проект типової стоянки для туристів, які сплавляються. Ще великий проект, який ми реалізували, а невдовзі відбудеться його фінальна презентація, – це проект розвитку еко- та агротуризму туристичної дестинації «Тернопільське Придністер'я». До цієї дистанції входить 5 районів, які наближені до Дністра, – Монастириський, Бучацький, Заліщицький, Борщівський і частково Чортківський. Ціла група експертів розробила стратегічні плани, як на цих територіях можна без великих фінансових зусиль розвивати зелений та активний туризм. Саме це дозволить реалізовувати місцеві ініціативи та вирішувати питання із зайнятістю населення», – поінформував Назар Яворський.

Принагідно він нагадав, що у 2017 році Тернопільщина презентувала свій мистецько-культурний потенціал на акції «Благословенне Тернопілля», що відбувалася в Києві. Тернопільська область вперше серед усіх регіонів представила себе у такому форматі. Також наш регіон був одним із тих регіонів, який приймав у себе Раду туристичних міст та регіонів при Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Тернопілля: на ...

КОМЕНТАРІ