Сфера IT сьогодні всюди: Навіщо дітям потрібно програмування?

Сфера IT сьогодні всюди: Навіщо дітям потрібно програмування?

17.01.18 16:10 0 1014

Всі вже зрозуміли, що програмування, інженерія та сфера IT - найперспективніші напрямки в даний момент. І це зрозуміло. Життя сучасної людини не обходиться без гаджетів.

Навіщо потрібно програмування?

Якщо вранці ви захочете випити кави - під рукою є кавомашина, щоб дізнатися погоду, вже не потрібно дивитися на градусник за вікном, а можна перевірити свій смартфон, щоб почитати книгу - електронна «читалка», щоб подивитися фільм - планшет або телевізор, зателефонувати родичці з далеких країв або знайти рецепт найсмачнішого яблучного пирога - комп'ютер і доступ до інтернету. Навіть цей текст ви зараз читаєте на своєму телефоні або ноутбуці.

І якщо всі ці нововведення приходили в ваше життя поступово, то вже у нинішніх дітей це було відразу, з моменту їх народження. Вони швидше вчаться користуватися девайсами, ніж читати і писати. Щоб час проведений дитиною з гаджетами був не марним, щоб вона навчилася грамотно користуватися сучасними технологіями, існує безліч навчальних програм, курсів та Айті шкіл.

Найпопулярнішим напрямком є ​​програмування. Вивчати його можна починати вже років з 8 років. Програмування допоможе:

  • навчиться мислити логічно;
  • складати алгоритми і ланцюжки причинно-наслідкових зв'язків;
  • підтягне рівень знань з математики;
  • і поліпшить уяву.

Дитина зможе реалізовувати свої задумки, створювати комп'ютерні ігри та корисні додатки. Навіть якщо в майбутньому вона не стане програмістом, ці навички точно знадобляться.

Чи може дитина займатися вдома самостійно?

Величезний плюс програмування в тому, що для занять не обов'язково виходити з дому. В інтернеті є безліч безкоштовних ресурсів, матеріалів, відеоуроків, які точно допоможуть освоїти мови програмування, комп'ютерну графіку і багато іншого. Тільки якщо у дитини виникнуть питання або вона самостійно не зможе щось зробити, то тут би дуже знадобився помічник - викладач, здатний все роз'яснити і дати правильне завдання на закріплення навичок. Заняття з викладачем будуть більш ефективними.

Програмування тільки для хлопчиків?

Це явний стереотип. Наберіть в Google «відомі жінки програмісти». Однозначно, ви не побачите відповіді «нічого не знайдено» або «ви мали на увазі: відомі чоловіки програмісти». Тому що розумних і талановитих жінок, які працюю в сфері IT, дуже багато. Це і програмісти, і дизайнери, і інженери. Тому зовсім не важливо - дівчинка чи хлопчик. Якщо подобається і хочеться займатися, то всі двері відкриті.

Головне - баланс

Покажіть дитині різні варіанти занять, нехай сам вибере, чим займатися: танцями, футболом, робототехнікою або програмуванням. Якщо він буде ходити на заняття з задоволенням, то і результат буде хорошим. Вчитися - це дуже добре. Але не забирайте дитинство. Грати в хованки з друзями, бігати по двору з палицею, на гойдалках кататися, байдикувати, вранці в неділю спати довше - все це повинно бути у дитини. Читайте також: Досить двох годин занять на тиждень, щоб освоїти програму початкової школи. Історія альтернативної "Школкi на падворку" Не варто квапити його бути дорослим. Так, класно, коли син / дочка в 8 років можуть запрограмувати робота або написати алгоритм для гри "Сапер". Але не треба займатися цим цілий день. Продуктивно попрацював і продуктивно відпочив. У всьому повинна бути гармонія.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ