Сітка рабиця та її виробництво

Сітка рабиця та її виробництво

17.01.18 18:43 0 1036

Сітка рабиця - це один з найдоступніших і ходових варіантів металевих огорож для різних ділянок. Вона часто використовується в побутових цілях, так як процес її виготовлення дуже простий, а вартість придбання робить цей матеріал максимально доступним.

Рабица представляє собою переплетений в плоскі спіралі сталевий низьковуглецевий дріт, який може бути, як чорним, так і з покриттям (оцинкований дріт або покрита ПВХ), що і складає сітку. Нержавіюча сталь практично не застосовується в цьому випадку в якості покриття.

Сталь використовується тільки при монтажі основи сітки. А ось її верх намагаються покривати різними складами або оцинковкою. Найбільш ходовою вважається рабиця з покриттям з цинку або полімерними добавками. Полімерні зразки навіть зручніші, так як мають ряд переваг. Далі, ми поговоримо про обладнання для виробництва сітки рабиця і розповість нам про них співробітник компанії VITAER, на сайті якої (vitaer.com.ua) можна придбати обладнання для її виробництва в Україні.

Верстати для виробництва рабиці

Для початку виробництва рабиці знадобиться верстат. Причому верстат повинен підходити вам не тільки по основних моментах, але і по потужності, а також конкретного призначення. Розглянемо основні зразки верстатів для рабиці.

Можна виділити наступні види таких верстатів:

  • ручні;
  • напівавтоматичні;
  • автоматичні.

Для виробництва рабиці в великих обсягах необхідні верстати, які функціонують в повністю автоматичному режимі, але для домашнього та побутового використання такі верстати - досить дорогі. Купувати їх, значить витрачати гроші даремно. І досить чималі.

Так званий верстат напівавтомат вимагає наявності оператора, але основну роботу вже виконує механізм (людині залишається тільки порізати готовий вже навитий дріт і звити в сітку). Таке обладнання обходиться дорого, але воно все ж дешевше повної автоматики.

Ручний верстат для виробництва своїми руками сітки рабиці, передбачає, що навивку спіралі теж робить людина, вона ж регулює подачу дроту з мотка. Ручні верстати можна збирати навіть своїми руками. Ось тільки продуктивність у них невелика. А якщо під час збирання були допущені помилки або сама схема містила конструктивні недоліки, то процес плетіння рабиці може перетворитися на справжній кошмар.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Наступна новина: Митний представник: Хто це?

КОМЕНТАРІ