Як правильно доглядати за могилою?

Як правильно доглядати за могилою?

18.01.18 00:27 0 1743

Доглядати за могилами близьких людей - це святий обов'язок, що передається з покоління в покоління. Коли йдуть бабусі і дідусі, батьки, доглядати за похованнями доводиться молодшим людям. Багато з них зовсім не уявляють, яким чином слід приводити могили в порядок. Наша сьогоднішня розмова присвячений саме цим питанням. І розповість нам про всі нюанси співробітник міжнародної компанії "iGraveCare", в якій безпосередньо можна замовити догляд за могилами в Вірменії (, care of graves in Armenia), Ізраїлі та Україні.

Капітальні роботи

Хрест або пам'ятник можуть вимагати ремонту, нанесення свіжої фарби, іноді - відновлення фотографії, якщо первісна була оформлена неналежним чином або втратила гідний вигляд.

Якщо пам'ятник був встановлений в перші місяці після поховання, то грунт під вагою металу або каменю може просідати і зміщуватися. Коли це сталося, доведеться зайнятися вирівнюванням пам'ятника і досипанням грунту в його основу. Ця ж біда може трапитися і набагато пізніше, якщо грунту на цвинтарі має піщану структуру.

Як правило, таких проблем вдається уникнути, встановивши постійний пам'ятник через кілька місяців, після багаторазових опадів та ущільнення пухкого грунту. Постійний пам'ятник розумно ставити не раніше, ніж через півроку або навіть рік. Якщо є необхідність у якнайшвидшому впорядкуванні могили, то надгробок слід ставити з фундаментом, на бетонній плиті або балках.

Озеленення могили

У тому випадку, коли похорон відбувалися в досить теплу пору року, розумно розбити на могилі невеликий тимчасовий квітник. Робити це необхідно з урахуванням того, які рослини зможуть прижитися в цю пору або встигнуть досить швидко підрости. У цьому випадку протягом найближчих місяців могильний горбок буде мати доглянутий вигляд.

Садити багаторічні рослини і створювати квітник складної конструкції на перших етапах не варто, краще цим зайнятися на наступний рік після похорону. Також як і у випадку зі звичайною клумбою або грядкою, слід подбати про якість грунту для посадки рослин. Так як на поверхні цілком може виявитися бувша на глибині і не дуже родюча земля, її необхідно удобрити, розпушити або досипати спеціальним садовим грунтом.

Якщо немає огорожі бажано окреслити межі посадок камінням або цеглою. Висаджувати рослини необхідно орієнтуючись тими ж критеріями, що і при посадці в живоплоті - тільки з урахуванням того, що на могилі не вийде проводити укривні роботи.

Прибирання могили

Незалежно від того, чи ви планується посадити щось на могилі і чи буде можливість доглядати за посадками, все одно слід регулярно виполювати бур'яни, можливо, застосовувати гербіциди, але тільки з розрахунком на подальшу обробку. Адже зав'ялі бур'яни будуть виглядати ще неестетичніше, ніж свіжі.

Найбільш важливою справою прийнято вважати прибирання могил по весні і в другій половині літа або восени. Головне завдання - вичистити могильний ділянку від вирослих бур'янів і віджилих свій літній сезон культурних однорічних рослин.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Митний представник: Хто це?
Наступна новина: У чернівецькому ліцеї ...

КОМЕНТАРІ