У Житомирській обласній лікарні протезували учасника АТО

У Житомирській обласній лікарні протезували учасника АТО

18.01.18 11:04 0 880
Лікарі обласної клінічної лікарні ім. О.Ф. Гербачевського безкоштовно встановили ендопротез 43-річному житомирянину, учаснику АТО, полковнику Збройних Сил України.

За кошти обласного бюджету придбали три ендопротези для учасників антитерористичної операції на загальну суму 225 тис грн.

Один з ендопротезів нещодавно встановили учаснику АТО, який проживає в Житомирі. У військовослужбовця в результаті отриманої травми під час перебування у зоні АТО у 2014 році розвинулось захворювання – некроз кульшового суглоба, що потребувало термінової заміни враженого суглоба. Вартість одного такого суглоба становить 75 тисяч гривень.

Прооперували учасника АТО у відділенні травматології обласної клінічної лікарні ім. О.Ф. Гербачевського. Після цього військовий проходитиме курс реабілітації у санаторії «Дениші».

За словами начальника управління охорони здоров'я ОДА Миколи Суслика, у Житомирській області продовжує успішно реалізовуватись обласна Програма соціальної підтримки учасників АТО та членів сімей загиблих учасників АТО, внутрішньо переміщених осіб з тимчасово окупованої території, районів проведення АТО на територію Житомирської області.

Медична реабілітація учасникам АТО забезпечується в лікувально-профілактичних закладах третинного рівня надання медичної допомоги:

* обласна клінічна лікарня ім. О.Ф.Гербачевського;

* КУ «Обласний госпіталь ветеранів війни»;

* обласна психіатрична лікарня № 1;

* обласний лікувальний центр вертебрології і реабілітації;

* КП «Обласний лікувально-санаторний центр радіаційного захисту дитячого та дорослого населення «Дениші»;

* обласний наркологічний диспансер;

* обласний онкологічний диспансер;

* обласне стоматологічне медичне об'єднання.

Станом на 2 січня 2018 року пролікували 8 тис. 711 (в т.ч. у 2017 році – 2 тис. 092) осіб. Крім цього, сім учасників АТО у 2017 році отримали матеріальну допомогу у розмірі 1 млн 151 тис. грн для лікування за межами області та закордоном.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Попередні результати ...
Наступна новина: Какие термокружки ...

КОМЕНТАРІ