Об’єднані територіальні громади західних областей України навчатимуться на Тернопільщині

Об’єднані територіальні громади західних областей України навчатимуться на Тернопільщині

19.01.18 10:17 0 623
На Тернопільщині відбудеться навчання для представників об'єднаних територіальних громад заходних областей України. Перша сесія проекту «Школа локальної демократії» відбудеться у Тернополі 26-28 січня. Загалом, в рамках реалізації проекту, передбачено 3 навчальні сесії, освітня поїздка в Польщу та муніципальний форум.

Як повідомляють у Центрі розвитку громад, протягом першої сесії учасники розглянуть такі теми: особливості роботи органів місцевого самоврядування у процесі децентралізації; управління житлово-комунальним господарством в умовах реформування; методи впровадження інструментів участі (позитивні приклади інших міст); а також реєстрація громадської організації.

Учасники проекту – «Команди змін», які складаються з 3-х представників – депутата місцевої ради, працівника виконавчих органів та керівника громадської організації (громадським активістом).

«Унікальність проекту ще й у тому, що ми навчаємо відразу трьох учасників громади, які представляють місцеву раду, її виконавчі органи, а також представника громадської організації. Учасники навчатимуться не лише у досвідчених тренерів, але й навчатимуться співпрацювати між собою, щоб повернувшись у громаду разом змінювати її на краще», – зазначає керівник громадської організації «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад» Максим Черкашин.

Тренерами та менторами першої сесії будуть досвідчені експерти:

Ігор Гірчак, виконавчий директор Тернопільського регіонального відділення «Асоціації міст України»;

Василь Марцинкевич, заступник начальника Управління державної реєстрації – начальник відділу державної реєстрації друкованих засобів масової інформації та громадських формувань;

Владислав Стемковський, заступник міського голови м. Тернопіль;

Володимир Феськов, експерт Інституту політичної освіти;

Мері Фасано, волонтер Корпусу Миру;

Максим Черкашин, голова ГО «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад»;

Рустам Ергешов, заступник голови ГО «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад».

Участь у проекті візьмуть Волочиська, Летичівська, Лісовогринівецька об'єднані територіальні громади Хмельницької області; Ходорівська ОТГ Львівської області; Сокирянська та Глибоцька громади Чернівецької області; а також Вишнівецька, Хоростківська, Лановецька та Зборівська ОТГ Тернопільської області.

Довідково,

Проект «Школа локальної демократії» реалізовують громадська організація «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад» спільно з Тернопільським регіональним відділенням «Асоціації міст України» за підтримки фонду NED.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Школи з Тернопільщини ...
Наступна новина: В Житомирській області уряд ...

КОМЕНТАРІ