Яку вибрати сітку для огорожі?

Яку вибрати сітку для огорожі?

20.01.18 18:14 0 825

Зараз паркани з сіток - це найдоступніший варіант для облаштування огорожі. Він підійде для огородження абсолютно будь-якої ділянки. Для цього можна підібрати певний вид сітки. У цій статті ми поговоримо про відомі типи сіток, і для яких умов вони підійдуть.

Сітка рабиця

Напевно, це найвідоміший вид сітки. Нею обнесені багато дачних ділянок. Вона має багато плюсів:

  • Надійність;
  • Міцність;
  • Легка переносимість перепадів температур;
  • Легкий монтаж;
  • Можливість повторного використання;
  • Не заважає сонцю проникати на ділянку.

Цей вид сітки ідеально підійде для дачі, спортмайданчика, ігрової зони, озера і т. д. Продається в рулонах.

Види сітки-рабиці:

  1. Неоцинкована. Найдешевша, але після установки вимагає фарбування, щоб уникнути іржі;
  2. Оцинкована. Дорожча за попередню, але вже не піддається корозії;
  3. Пластифікована. Відносно новий вид сітки, яка покрита шаром пластика, що захищає від іржі. Це найдорожча, але і сама довговічна сітка. Вибираючи цю сітку необхідно звертати увагу на величину осередків (вона може бути від 25 до 70 мм). Чим дрібніші осередки, тим міцніша сітка, але при цьому сонце буде проникати через неї гірше.

Зварна сітка

Через унікальність виробництва ця сітка найбільш міцна і надійна. Її найчастіше використовують на спортмайданчиках і тенісних кортах, а також на буд-майданчиках і приватних ділянках. Зварна сітка, на відміну від рабиці, продається в панелях, так як практично не гнеться.

Виготовляється з сталевого дроту з діаметром 3-5 мм. Величина осередків зазвичай: 100 × 150 мм, розмір панелі: 2 × 2,5 м. Всі прути сітки зварені між собою в точках дотику (звідси і назва), завдяки цій властивості такі сітки дуже міцні. Плюсом також є те, що у кожної карти є додаткові ребра жорсткості, що дозволяє їм зберігати форму паркану.

Рифлена сітка

Сітка рифлена чорна дуже міцна в порівнянні з іншими різновидами. Її нерідко застосовують не тільки в якості забору, але і в різному виробництві. В процесі виробництва дріт згинають хвилями, а потім переплітають по типу тканини. Продається сітка в панелях через жорсткість. Товщина у прутів: 2-7 мм. Для дачі найоптимальнішим варіантом буде товщина 3 мм. Величина осередків у цій сітки від 1 × 1см до 10 × 10 см. Для забору краще вибрати сітку з найбільшими осередками.

Полегшена сітка з металу

Це дуже легка сітка, тому її краще використовувати тільки тимчасово (наприклад, для забору на будівельній ділянці). Зовні через легкість прути сітки нагадують нитки. Дріт в сітці з'єднаний між собою шарнірним вузлом. Розмір осередків різний в одному рулоні (зверху - близько 15 см, а донизу поступово зменшується до 5 см, а потім знову збільшується). Завдяки цьому сітка легка і міцна. Це дешевий, але, на жаль, недовговічний варіант.

Сітка з пластика

У деяких ситуаціях ця сітка може запросто замінити будь-яку металеву. Виготовляється з екструдованого полімеру, який витягується в нитки сітки.

Основні плюси:

  • легкість в доставці і установці через невелику вагу;
  • різноманітність кольорів, величини, висоти, розміру осередків, що дозволить вибрати сітку на будь-який смак;
  • не схильна до впливу навколишнього середовища;
  • легко переносить перепади температур;
  • термін служби до 40 років;
  • екологічно чистий матеріал;
  • не псується під впливом УФ-променів;
  • невибаглива в догляді - можна просто помити водою в разі забруднення.

Мінусом такої сітки є невелика висота, що не захистить від проникнення сторонніх на ділянку.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Житомирська ОДА ...
Наступна новина: Хорошие часы - залог успеха ...

КОМЕНТАРІ