Історія парашутної стропи (PARACORD)

Історія парашутної стропи (PARACORD)

21.01.18 03:44 0 1629

У 1935 році був винайдений "матеріал майбутнього", - нейлон, який зробив революцію в світі. Раніше парашутні стропи були зроблені з шовку, а новий, «синтетичний шовк» дозволив не тільки значно збільшити виробництво парашутів, а й зробити парашутний шнур тоншим.

Далі, ми поговоримо про властивості паракорду і розповість нам про них співробітник інтернет-магазину paracord.in.ua, в якому безпосередньо можна придбати паракорд, ножі, пилки, сокири, а також інше спорядження та екіпіровку для туриста.

Характеристики Parachute cord

Купивши парашутний шнур або скорочено Paracord ви отримаєте матеріал, наділений такими позитивними характеристиками, які в своїй сукупності роблять його унікальним. Він:

  • Неймовірно сильний, міцний і надійний;
  • Еластичний;
  • Не гниє;
  • Швидко сохне;
  • Міцніший і легший шовкового парашутного шнура.

Але і це ще не все, адже популярність принесла паракорду небачений розмах в кольорах і його поєднаннях, завдяки чому кожен може підібрати його собі під стиль, настрій і камуфляж. До того ж він не вицвітає!

Застосування паракорду

Володіючи такою великою кількістю бонусів паракорд став ідеальним рішенням для всіх, хто пов'язаний з активним способом життя на природі, виживанням, полюванням і само собою стилем мілітарі. Як результат, ним зацікавилися і хендмейд майстри різних напрямків.

Ви можете не повірити, але частина аксесуарів в спорядженні астронавров НАСА також виконується з Paracord, адже в лютому 1997 року космонавт місії STS-82 лагодив за допомогою паракорд космічний телескоп Хаббл.

Як Ви застосуєте паракорд залежать тільки від Вашої фантазії! Причиною такої багатофункціональності є особлива будова троса. Він складається з оболонки і сердечника:

  1. Оболонка, в свою чергу, сплетена з великої кількість нейлонових ниток, завдяки чому поверхня паракорда гладка і еластична;
  2. Сердечник - це сім внутрішніх тросів, кожен з яких сплетений з декількох канатиків.

Універсальний Parachute cord широко використовується в арміях світу. В ці дні майже у кожного солдата, особливо у тих хто на передовій, є моток шнура в рюкзаку або браслет з паракорду на руці або розвантаженні.

Паракорд - це як ізолента в кишені страйкболістів або дріт в багажнику машини (ніколи не знаєш коли стане в нагоді).

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Авторозбірка: переваги і ...
Наступна новина: Лемків Тернопільщини ...

КОМЕНТАРІ