Як вибрати інтернет-провайдера?

Як вибрати інтернет-провайдера?

22.01.18 20:43 0 1170

Сьогодні вже ніхто не купує комп'ютер просто так, не замислюючись про підключення до інтернету. Адже тоді ви зможете відправляти і отримувати листи, безкоштовно дзвонити з комп'ютера на комп'ютер, користуватися соціальними мережами, тим самим підтримуючи зв'язок з родичами з інших країн. «УкрЗахідІнформ» вирішив з'ясувати, як правильно вибрати постачальника інтернет-послуг, якій швидкості з'єднання варто віддати перевагу і на що варто звернути увагу, якщо ви в цьому мало що розумієте і не довіряєте майстерним продавцям.

Якщо ви зайнялися пошуком інтернет-провайдера (це той, хто буде підключати ваш комп'ютер до інтернету), то, перш за все, потрібно переконатися в його надійності. Тільки перевірений провайдер зможе надати вам послуги належної якості, надати технічну підтримку, відповісти на всі питання і надати допомогу, якщо та буде потрібно. Наприклад, в Запоріжжі такого провайдера можна знайти тут. Далі, ми розглянемо основні критерії, якими варто керуватися при виборі провайдера.

Тип підключення: різні можливості

Провайдер може запропонувати кілька варіантів підключення. Все залежить від вашого місця проживання. Так, якщо ви живете в будинку, куди прокладений спеціально виділений кабель, то ви отримаєте самий високошвидкісний і якісний інтернет. Такий тип інтернет-з'єднання називається оптоволоконним.

Деякі типи такого підключення дозволяють підключити мережевий кабель безпосередньо до вашого ПК. Однак цей спосіб зараз стає все менш популярним, так як тоді до мережі буде підключений тільки один комп'ютер. Доцільніше використовувати підключення до бездротової мережі Wi-Fi.

Щоб мати підключення до Wi-Fi, необхідно лише підвести провід до спеціального пристрою - роутера. Це дозволить використовувати інтернет в квартирі відразу з декількох пристроїв: комп'ютера, ноутбука, планшета або телефону. У сучасному світі всі хочуть завжди перебувати в режимі онлайн. Будь то внуки, які заглянули до бабусі і дідуся в гості, або сім'я, де у кожного є свій смартфон для виходу в глобальну Мережу.

Зараз всі провайдери зацікавлені в тому, щоб кількість будинків з доступом до високошвидкісного інтернету постійно збільшувалася. Тому прокладка подібних мереж ведеться постійно.

Інший варіант підключення пропонується, якщо будинок або квартира знаходяться поза зоною досяжності оптоволоконних мереж. Це так званий кабельний інтернет. Для підключення необхідно мати лише телефонну лінію або кабельне телебачення.

У першому випадку телефонний провід підключається до модема, робота якого при цьому абсолютно не заважає використанню телефона. Правда, ця технологія поступово йде в минуле, так як все більше території охоплюють оптоволоконні мережі. Однак найчастіше поза великими містами ця технологія є єдино можливою. З'єднання виходить досить швидким, хоча max швидкість в рази нижча, ніж при оптоволоконному з'єднанні.

Якщо використовується мережа кабельного телебачення, потрібен кабельний модем. В данному випадку є ряд переваг: висока надійність, простота підключення та настройки, під час роботи кабельний модем не впливає на якість телевізійних передач. Швидкість з'єднання буде невисокою, але все залежить від того, які завдання будуть стояти перед вами.

Існує і ще 1-на можливість підключення до мережі - інтернет по повітрю. Це послуга, яка забезпечує бездротовий доступ по радіоканалу. Це оптимальне рішення для житлових районів, в яких провідний інтернет не завжди доступний. Висока частота дозволяє забезпечити стабільний сигнал і хорошу швидкість для комфортного перегляду відео високої чіткості, потокової передачі голосового трафіку або online-ігор.

Швидкість: Величина має значення?

Всі провайдери проводять масштабні рекламні кампанії, в яких розповідають про високі швидкості інтернет-з'єднання. Але чи так важлива максимальна швидкість для кожного споживача? Скоріше ні ніж так. Орієнтуватися треба тільки на свої запити і потреби:

  • Швидкість до 10 Мб / сек є комфортною для здійснення простих дій в інтернеті: перевірки електронної пошти, користування інтернет-банком, читання новин, листування в соціальних мережах. Підходить для тих, у кого вдома тільки один пристрій, який використовує інтернет;
  • Швидкість до 50 Мб / сек є оптимальною, щоб, крім повсякденних операцій, дивитися відео та фільми в інтернеті, завантажувати файли, спілкуватися з друзями та родичами по скайпу. Ідеально підходить, якщо у вас вдома більше двох користувачів і до 3-х пристроїв, які одночасно підключаються до інтернету;
  • Швидкість до 100 Мб / сек - це надшвидкісне інтернет-з'єднання, яке підходить для людей, що викачують велику кількість інформації, що приймають і відправляють великі файли, відео і фотографії, які грають в комп'ютерні ігри в режимі онлайн. Найчастіше подібна швидкість потрібна для тих, хто працює з дому, і в тому випадку, якщо вихід в інтернет необхідний відразу декільком користувачам і безлічі різних пристроїв: комп'ютера, планшета, телефону, телевізора.

Важливо враховувати, що якщо використовується відразу кілька пристроїв, то швидкість між ними буде ділитися.

Важливість техпідтримки

При виборі провайдера також необхідно враховувати, як швидко і в які терміни вам в разі потреби буде надана технічна допомога. Найкраще відразу домовитися про терміни і вартість усунення технічних проблем вже при самому підключенні. Солідний провайдер повинен гарантувати негайне усунення будь-яких неполадок.

Зручніше за все буде відразу записати телефони служби техпідтримки. Адже якщо у вас не буде інтернету, знайти їх займе багато часу. За цим телефоном можна буде зв'язатися з фахівцем, який допоможе усунути неполадки в короткий термін.

Прислухайтеся до відгуків

Важливим критерієм при виборі є думки та відгуки про того чи іншого провайдера. Відгуки можна знайти на тематичних форумах, та й просто звернувшись до своїх друзів і родичів.

Важливо поставити питання про стабільність з'єднання, чи не "вилітає» інтернет, чи не відсутній іноді інтернет з незрозумілих причин, як швидко надається технічна підтримка. Можна також відвідати сторінки провайдерів в соціальних мережах, там користувачі коментують новини і обговорюють проблеми в режимі реального часу.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Як вибрати найкращого ...
Наступна новина: Чи варто купувати чорну ...

КОМЕНТАРІ