Чи варто купувати чорну вишиванку?

Чи варто купувати чорну вишиванку?

22.01.18 20:59 0 1278

на сайті ФолкмартВишиванка завжди була обов'язковим елементом українського національного костюма. Найчастіше українці носили білі сорочки з червоно-чорною або синьою вишивкою. Але в наші дні можна купити вишиванку й інших кольорів. Наприклад, чорну. Замислившись про її придбання, з'являються питання: "Яка енергетика у чорній сорочці? Чи носили вишиванки чорного кольору наші предки?". Спробуємо розібратися.

В стародавні часи практично всі сорочки шилися з білого полотна. Світлі тони і білий колір ототожнювали з життям, чистотою і енергією. Вважалося, що біла вишиванка позитивно впливає на здоров'я володаря. Як на фізичне, так і на духовне. Вишивали зазвичай червоними нитками, іноді доповнюючи їх чорними. Червоний колір асоціювався з вогнем, чоловічим началом, життям. Чорний колір пов'язували з землею, мудрістю, знаннями, багатством.

Наші пращури вишивали чорними нитками і не пов'язували цей колір з неблагополуччям і смертю. Вони також вважали, що у чорної тканини є властивість вбирати інформацію і енергію. Вишиванки чорного кольору часто передавалися батьками синам. Це був спосіб поділитися досвідом і знаннями. Ви можете врахувати цей факт, маючи намір придбати вишиванку. З давніх-давен вишиті сорочки чорного кольору надягали в різних регіонах країни. Особливо вони були улюблені жителями Поділля. Чорні сорочки в основному можна було бачити на літніх людях. Тому таке вбрання асоціювали з зберіганням знань і мудрістю поколінь. Також чорну вишиванку нерідко одягали на померлих, при цьому подібні сорочки не рахували похоронним шатами.

Чорні сорочки також носили повстанці, які були активні в період Другої світової війни. Причиною такої затребуваності вишиванок чорного кольору був той факт, що в білій вишиванці сидіти в окопі було небезпечно і непрактично. Білі сорочки помічали на відстані. Саме тому солдати УПА надягали в основному чорні вишиванки. Крім практичності цього одягу вони були впевнені, що така вишиванка забезпечить їм духовний і фізичний захист.

У чорної вишиванки немає поганої енергетики. Так що, не бійтеся купувати вишиванку чорного кольору, якщо вам дуже хочеться її носити. Полотно темних тонів, наприклад, чорне, відрізняється більшою практичністю. Воно не мажеться так швидко і помітно, як світла сорочка. Не можна сказати, що чорні вишиванки є результатом новомодного впливу. Вони були відомі ще здавна.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Як вибрати ...
Наступна новина: Чи потрібно приймати БАДи?

КОМЕНТАРІ