Житомирщина відзначила День Соборності України ланцюгом єдності та ходою.

Житомирщина відзначила День Соборності України ланцюгом єдності та ходою.

24.01.18 10:35 0 541
22 січня Житомирщина відзначила День Соборності України.

У Житомирі у цей день утворили ланцюг єдності, пройшлися ходою із військовим оркестром та спільно виконали Гімн України.

Житомиряни утворили ланцюг єдності від Житомирського Свято-Михайлівського кафедрального собору до майдану ім. С.П. Корольова, взявшись за руки. Долучились до ланцюга голова ОДА Ігор Гундич, голова обласної ради Володимир Ширма та міський голова Сергій Сухомлин.

Також по вулиці Михайлівський простягнули величезний жовто-блакитний прапор та лунав військовий оркестр.

— — «Я неодноразово був на таких заходах і 10-15 років тому. Кількість людей яка приходила на ті заходи – це була молодь 15-20 осіб, десь люди старшого віку, як правило члени народного руху, організації українських націоналістів, тобто ті організації, які не мали морального права не прийти. Дуже приємно, що на цей захід прийшло багато людей, що не може не вражати. Рівень патріотизму, національної свідомості житомирян, жителів області і всієї України настільки виріс, що іншого шляху, як перемагати на Сході і розвивати суверенну, незалежну і соборну державу в нас немає права», – сказав Ігор Гундич.

Також у цей день відзначається 100-річчя проголошення незалежності Української Народної Республіки.

Довідково. Четвертий Універсал Української Центральної ради — державно-правовий акт, універсал Української Центральної Ради, що проголошував незалежність Української Народної Республіки від Росії. Прийнятий 9 (22) січня 1918 року в Києві.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Громада з Тернопільщини ...
Наступна новина: Очільник Тернополя ...

КОМЕНТАРІ