Екструдований пінополістирол: Основні переваги

Екструдований пінополістирол: Основні переваги

24.01.18 11:52 0 1654

Екструдований пінополістирол - це найсучасніший і одночасно самий ефективний матеріал, який використовують для теплоізоляції. Далі, ми розповімо про технічні характеристики цього матеріал і повідомимо область його застосування і допоможе нам в цьому спіробітник інтернет-магазину https://akvilon.ua/katalog/ekstrudirovannyy-penopo, в якому безпосередньо його можна придбати.

Екструдований пінополістирол (ЕРС) має вражаючі подібності з пінопластом. Однак пінопласт програє цьому матеріалу в щільності і міцності. Виготовляється такий матеріал з гранул полістиролу. У момент виробництва гранули полістиролу під високим тиском спінюються. На цьому етапі під час перемішування до цього компоненту додають різні речовини (фреони чи безфреонові системи, які містять диоксиди). Після ретельно перемішування готова однорідна маса виходить через фільєру. Потім гарячий склад відправляють охолоджуватися. І на останньому етапі виробництва охолоджений матеріал нарізається на плити. Готові плити матеріалу мають закриту пористу структуру.

Піноплекс екструдований або пінополістирол набув широкого застосування через те, що він має хороші технічні характеристики. Варто зауважити, що цей матеріал використовується для теплоізоляції:

  • фундаменту;
  • цоколя;
  • штукатурного фасаду;
  • шаруватої кладки;
  • покрівлі;
  • підлоги.

Крім цього, лише цей матеріал застосовується під час будівництва залізних і автомобільних доріг. За допомогою ЕРС можна вирішити проблеми з теплоізоляцією спортивних майданчиків і льодових арен.

Технічні характеристики екструдованого пінополістиролу:

  • В залежності від області застосування ступінь стиснення цього матеріалу може становити 200-700 кПА;
  • Пінополістирол завдяки своїй особливій структурі володіє низькою паропроникністю і водопоглинанням. Тому його можна без побоювань використовувати навіть у вологих місцях;
  • ЕРС не боїться впливу низьких температур, тому ви можете тривалий час експлуатувати його навіть при температурі -50 градусів;
  • Плити цього матеріалу мають хорошу пружність, яка дозволяє чинити опір деформацій та витримувати великі навантаження;
  • ЕРС здатний швидко відновлювати форму;
  • Плити екструдованого пінополістиролу легко встановлювати. Дійсно, такий матеріал можна запросто приклеїти до абсолютно будь-якої поверхні.

Розміри листів з екструдованого пінополістиролу

В основному пінополістирол продається на будівельних ринках у вигляді плит, які мають розміри 600х1200 мм. Можна також зустріти плити розміром 600х2400 мм. Варто зауважити, що на будівельному ринку такий матеріал можна придбати тільки в упаковці. Кількість плит в упаковці залежить від товщини пінополістиролу. Наприклад, якщо товщина матеріалу становить 5 см, то в упаковці буде знаходитися 8 готових плит пінополістиролу. Аналог цього матеріалу товщиною в 10 см продається в упаковці по 4 шт. Потрібно попередити покупця, що деякі виробники екструдованого пінополістиролу можуть змінювати розміри плити. Наприклад, плити можуть мати розмір не 600 мм, а 580 мм.

Переваги екструдованого пінополістиролу

Такий утеплювач, як екструдований пінополістирол, є сучасним матеріалом, який дуже люблять використовувати будівельники. Давайте розглянемо всі його переваги. Отже, екструдований пінополістирол відрізняється:

  1. Відсутністю водопоглинання;
  2. Низькою теплопровідністю, яка дозволяє екструдованим плитам стати прекрасним ізоляційним матеріалом;
  3. Абсолютною екологічністю і безпекою для людини і навколишнього середовища;
  4. Біостійкістю. Варто зауважити, що пінополістирол не боїться впливу грибка і цвілі. Тому навіть в період тривалої експлуатації він не розкладається і не руйнується;
  5. Низькою паропроникністю.

Крім усього вищесказаного екструдований тип полистерола не боїться вогню і може запобігати горінню. Свої основні властивості полістирол зберігає навіть при екстремально низьких температурах - він не втрачає своїх основних якостей навіть після декількох циклів заморожування і розморожування.

Варто відзначити, що завдяки своїм перевагам плити такого матеріалу використовуються навіть при будівництві великомасштабних об'єктів. А термін експлуатації плит екструдованого пінополістиролу може скласти більше 50-ти років.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ