Як вибрати насос для системи водопостачання по продуктивності?

Як вибрати насос для системи водопостачання по продуктивності?

24.01.18 23:01 0 1500

Об'єму води повинно вистачати на потреби мешканців будинку, причому враховувати потрібно пікові навантаження. Говорячи простіше, на людину в день повинно припадати 200-300 літрів.

Якщо в будинку проживає сім'я з 4-х осіб, то неважко порахувати, що на такій сім'ї потрібно, мінімум, 800 літрів води. Причому, якщо одночасно може бути включена мийка, набиратися ванна, а на додачу ще й поливається город, то слід вважати ті об'єми, які будуть виливатися в даному випадку.

Більшість насосних станцій розраховані на підйом води зі свердловин глибиною до 9 м. Якщо ж свердловина вже влаштована, то в її технічних характеристиках повинен бути вказаний дебет - скільки вона може дати води за годину.

Існує статичний рівень - відстань від рівня землі до «дзеркала» води в свердловині. За статичним рівнем визначається, який насос повинен бути використаний для системи водопостачання (або насосна станція при глибині до 9 м, або глибинний насос (свердловинний або колодязний)).

Є також динамічний рівень - це рівень, до якого падає «дзеркало» води при повному навантаженні насосного обладнання. Якщо насос качає 3 м3 на годину, то потрібно врахувати, на який рівень опуститься «дзеркало» води в свердловині за цей час.

Тобто, якщо статичний рівень свердловини 8 м, а за годину вода опустилася ще на 2 м, то загальна глибина виходить вже 10 м, отже, вибирати насосну станцію в якості насоса не слід, вона буде просто-напросто відключатися. Далі, ми розглянемо основні менети на які слід звернути увагу при виборі насосу для водопостачання і розповість нам про це співробітник інтернет-магазину https://nasos.net.ua/1139-akcionnye-komplekty-dlya-vodosnabzheniya, в якому безпосередньо його можна купити.

Як вибрати насос для системи водопостачання по напору підйому?

Цю характеристику можна подивитися на самому насосі. Ті насоси, які зараз можна купити в магазинах, мають напір підйому від 35 і вище метрів. Тобто, мінімальний тиск, створюваний насосом може бути 3,5 атмосфери.

На що впливає натиск підйому?

Якщо у вас 2-поверховий будинок, і висота кожного поверху по 3 м, то, щоб залишався потрібний тиск на другому поверсі, потрібно брати насос з напором підйому, мінімум, 40 м. У цьому випадку близько 1 атмосфери загубиться на опір трубопроводу, а 3 атмосфери буде в системі.

Вибір насоса для системи водопостачання за матеріалом корпусу

Найнадійніші насоси - з чавунним корпусом та з корпусом з нержавіючої сталі. Насоси з пластмасовим корпусом менш довговічні і більш шумні. Звичайно, від матеріалу залежить і ціна насосу...

Насоси та насосні станції з корпусами з тонколистової сталі мають властивість резонувати і сильно шумлять при роботі. Це не свідчить про несправність, просто неприємно. Насоси з корпусами з чавуну шумлять менше.

Як вибрати насос для системи водопостачання по наявності додаткових опцій?

Додаткові опції - це: обсяг бака, датчик протоку, наявність ежектора, наявність фільтра, частотний перетворювач, багатоступеневість... Всі додаткові опції впливають на ціну насоса, але орієнтуватися треба не на неї, а на необхідність тих чи інших опцій, і на те, як вони впливають на надійність самого насоса і всієї системи водопостачання.

Що робити, якщо одного насоса не досить?

Насосів для системи водопостачання може бути більше, ніж один. Тоді розрізняють насоси першого, другого і т. д. рівнів підйому. Насос першого рівня підйому створює тиск на ділянці від свердловини до будинку. Якщо тиску не вистачає, ставиться насос другого рівня і т. д.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Наступна новина: Что вы знаете о ...

КОМЕНТАРІ