У Рівненській області засуджено до 8 років позбавлення волі жителя Рокитнівського району за смерть односельця

У Рівненській області засуджено до 8 років позбавлення волі жителя Рокитнівського району за смерть односельця

25.01.18 08:19 0 806
Погодившись із позицією прокуратури, суд визнав достатніми зібрані досудовим розслідуванням докази для винесення обвинувального вироку стосовно 20-річного жителя с. Березове Рокитнівського району, який вчинив тяжке кримінальне правопорушення.

Так, в ході досудового розслідування встановлено та у суді доведено, що хлопець у грудні 2016 року під час словесної суперечки, яка переросла в бійку, наніс 49-річному односельцю близько чотирьох ударів ногою в область голови. Життя потерпілого врятувати не вдалося, від отриманих травм він помер у лікарні.

Дії обвинуваченого кваліфіковано за ч. 2 ст. 121 КК України – як заподіяння тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть потерпілого.

В ході судового розгляду обвинувального акта підсудний відмовився давати покази, однак заявлений родичами потерпілого цивільний позов визнав повністю. У судових дебатах працівники Рокитнівського відділу Сарненської місцевої прокуратури орієнтували суд на призначення підсудному суворої міри покарання, що було підтримано і позицією потерпілої сторони у кримінальному провадженні.

Із врахуванням доводів та принципової позиції прокуратури Сарненським районним судом Рівненської області від 19.01.2018 визнано чоловіка винним у вчинені тяжкого злочину та призначено покарання у виді 8 років позбавлення волі.

На даний час вирок суду законної сили ще не набрав.

За матеріалами Сарненської місцевої прокуратури

Рівненської області Tweet
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ