Чернігів: Робочі питання робочої наради

Чернігів: Робочі питання робочої наради

25.01.18 10:29 0 630
На щотижневій розширеній нараді міського голови з керівниками всіх міських служб 23 січня були озвучені плани та завдання по цілій низці питань життєдіяльності міста. Зокрема, по таких:

Відновлення пошкодженого гуртожитку по Попудренка, 16:

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко звернувся до всіх керівників, які в силу службових повноважень дотичні до цього питання:

- Представників усіх гілок влади я прошу збагнути дуже просту річ: владою є всі ми разом. І разом повинні давати громаді звіт про те, які рішення приймаємо і до чого ці рішення далі приводять. На мою особисту думку, тривалий й затягнутий термін арешту будівлі по Попудренка, 16 нам честі як владі не зробить. У нас проходять терміни експертиз, проходять терміни фінансових видатків, люди розселені по студентських гуртожитках – і це питання не має ні початку, ні кінця. Я просто прошу як керівник не політизувати це питання, а зрозуміти, до чого ми його ведемо. */blockquote

Молоко в дитячих навчальних закладах:

Як запевнив на нараді начальник Управління освіти Чернігівської міської ради Василь Білогура, якість молока, яке постачається в дитячі навчальні заклади Чернігова, впродовж виконання постачальником договору контролюється постійно й відповідає нормам.

Разом з тим, деякі виробники у зверненнях до міського голови ставлять це під сумнів і підозрюють використання замінників натуральної сировини . Владислав Атрошенко наголосив на тому, що в таких питаннях місто зобов'язане і буде розбиратися й ставити всі крапки над «і»:

- Я хочу просту відповідь отримати: чи можна мати по тих цінах, по яких у нас є переможці, молочні продукти вироблені з молока? Враховуючи складові виробничої собівартості продукції, навіть без націнок. Чи відповідає дійсності ця заява, яка була зроблена деякими виробниками?*/blockquote

Також міський голова доручив управлінню економіки порадитися з обласним управлінням АПК, пропрацювати питання, чи може місто взагалі «піти від заводу» й закупати молоко безпосередньо від виробника. Які при цьому мають бути вимоги, яка логістика?

Для дітей дошкільного і молодшого шкільного віку безпечне і якісне натуральне молоко є надзвичайно корисним продуктом. Місту варто би навіть збільшити його питому вагу в харчуванні дітей, наприклад, даючи в садочках і молодшій школі учням по склянці молока в день – вважає міський голова.

Прибирання території міста:

Владислав Атрошенко подякував працівникам житлово-комунального господарства міста за якісне та своєчасне прибирання снігу. Він відзначив, що працівники КП «АТП-2528» на належному рівні прибрали сніг з доріг міста, а працівники комунальних ЖЕКів значно краще чистили прибудинкові території, які вони обслуговують.

У зв'язку з цим міський голова публічно розповів про свою обіцянку, дану робітникам КП АТП-2528:

- Я підтверджую обіцянку за власний кошт надати матеріали для облаштування місця відпочинку водіїв під час змін на у цьому комунальному підприємстві. Одночасно прошу всіх керівників комунальних підприємств міста теж звернути увагу на забезпечення нормальних побутових зручностей для тих робітників, які працюють у досить важких умовах. Якщо є така потреба, то ми зробимо це навіть не за бюджетні кошти. */blockquote

Профілактика захворюваності на кір:

У Чернігові проживає майже 39 тис. дітей дошкільного і шкільного віку: 27 200 дошкільнят і 11 600 школярів.

З них, як повідомив на нараді керівник міського управління охорони здоров'я Владислав Кухар, зараз близько 2,5 тисяч дітей ще не мають ревакцинації проти кору, а порядку 500 з них не мають жодного щеплення проти цієї хвороби. Причини різні: серед них і особливі погляди батьків на вакцинацію, і медичні протипоказання у зв'язку зі станом здоров'я деяких дітей. Підхід до кожного випадку індивідуальний, але в тих випадках, де щеплення дитині рекомендовані, робота ведеться. Є надія, що найближчим часом кількість дітей, які мають захист від цієї небезпечної хвороби, збільшиться.

Але навіть зараз процент охоплення дітей вакцинацією проти корю у Чернігові досить високий.

Підсвітка пам'ятника Богданові Хмельницькому:

Пропонована багатьма чернігівцями ідея підсвітки пам'ятника Богданові Хмельницькому запланована вже на цей рік, роботи проводитимуть разом з улаштуванням спеціального нічного освітлення П'ятницької церкви – повідомив на нараді керівник міського управління ЖКГ Ярослав Куц.

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ