Чернігів забезпечений достатньою кількістю вакцини проти кору

Чернігів забезпечений достатньою кількістю вакцини проти кору

25.01.18 11:03 0 605
Захворюваність на кір в Україні – тема актуальна і для Чернігова, хоч у місті випадків цього захворювання допоки не виявлено. Проте інтенсивність міграційних процесів населення у межах держави примушує медичних працівників бути напоготові, адже вірогідність розвитку епідемії кору в місті досить велика.

Станом на січень 2018 року кількість дітей, які не мають жодного щеплення проти кору через відмову батьків та наявність протипоказань, складає 557 осіб, підлягають ревакцинації – 2550 дітей.

Проте, зважаючи на епідситуацію в Україні, кількість дітей, батьки яких відмовились від своєчасного проведення щеплення, щоденно зменшується. В дитячих поліклініках міста щоденно отримують щеплення 50-70 дітей, а в дитячих дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладах – 150-170 дітей.

Управління охорони здоров'я Чернігівської міської ради в черговий раз звертається до батьків, діти яких не мають щеплення проти кору, з проханням переглянути своє ставлення до питання вакцинації дітей, адже тільки щеплення є найбільш вагомою і гарантованою запорукою того, що дитина не захворіє, а у разі виникнення цієї хвороби, її перебіг буде набагато легшим і без ускладнень.

Дитячі поліклініки міста мають у достатній кількості сучасну вакцину «ПРІОРИКС» (країна виробник Бельгія). Для вирішення питання щодо щеплення необхідно звернутись до лікаря дитячої поліклініки.

Інформацію про це захворювання можна також отримати на офіційному веб-порталі міської ради у рубриці «Про місто» - розділ «Управління охорони здоров'я», або ознайомитися у закладах охорони здоров'я на інформаційних стендах.

Відповідно до розпорядження міського голови, у разі ускладнення епідемічної ситуації у місті, вірогідним буде прийняття рішення про заборону відвідувати дошкільні та загальноосвітні навчальні заклади дітям, які не мають щеплення проти кору.

За інформацією управління охорони здоров'я міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: У 2017 році на Житомирщині ...

КОМЕНТАРІ