Житомирщина: 1200 демобілізованих учасників АТО області пройшли професійну адаптацію

Житомирщина: 1200 демобілізованих учасників АТО області пройшли професійну адаптацію

26.01.18 11:46 0 642
У кожного з демобілізованих учасників АТО Житомирщини є реальна можливість знайти роботу – протягом 2015-2017 рр. професійну адаптацію вже пройшли 1200 учасників АТО. Завдання влади та громадськості – максимально спростити цей шлях для бійців.

На цьому наголосив заступник голови облдержадміністрації Ярослав Лагута, відкриваючи круглий стіл з питань професійної адаптації учасників АТО у Житомирському державному технологічному університеті 25 січня.

— «Питання професійної адаптації є складовою соціалізації учасників АТО і безумовно актуальною темою для суспільства Житомирщини. Адже кількість демобілізованих перевищує 10 тис. осіб, зі статусом учасника бойових дій – більше 9,7 тис. жителів області. Повертаючись у мирне життя, у хлопців постає багато питань. І безперечно знайти цікаву, корисну та високооплачувану роботу – це найкращий варіант для того, щоб адаптуватись у суспільстві. Наше завдання – спростити цей шлях і надати можливості тим учасникам АТО, хто бажає знайти роботу, перепрофілюватись. Тому маємо бути максимально активними, щоб наш колективний розум зміг відпрацювати практичні кроки, рекомендації для покращення ситуації», – зазначив Ярослав Лагута. —

За словами директора департаменту праці та соціального захисту населення Житомирської ОДА Юрія Прокопця, у 2015-2017 рр. професійну адаптацію пройшли 1200 учасників АТО. На це було виділено 6 млн грн. Найбільш популярним напрямком адаптації є курси водіїв автотранспортних засобів. Також у 2017 році 24 особи пройшли курси з вивчення англійської мови.

Програму навчального процесу учасників АТО, а також проекти реінтаграції бійців до суспільного життя презентував присутнім ректор ЖДТУ Віктор Євдокимов.

В свою чергу директор Галина Корінна розповіла про всі послуги Житомирського обласного центру зайнятості для демобілізованих військовослужбовців, які брали участь в антитерористичній операції.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Житомирщина: більше 60 ...
Наступна новина: Курсы английского языка: ...

КОМЕНТАРІ