Вибір насіння пряних трав: Що потрібно знати?

Вибір насіння пряних трав: Що потрібно знати?

26.01.18 01:17 0 1554

"У тарілці повинна бути 1-на частина жорстокості (перець, оцет, прянощі), 3-ри частини сили і 6-ть частин ніжності" - Еміль Юн, шеф-кухар ресторану "Au Crocodile" в Страсбурзі.

Прянощі вносять в наше життя яскраві фарби. Трохи прянощів і ви занурюєтеся в особливості національних кухонь, дізнаєтеся душу народу. Прянощі - це фарби, якими художник-кухар малює свої картини. Без них важко уявити будь-яку страву. Але крім смакового задоволення прянощі, безсумнівно, корисні. Вони містять ефіри, вітаміни, очищають наш організм від токсинів і володіють вираженими бактерицидними властивостями. Деякі прянощі сприяють тривалому зберіганню їжі. Прянощі зовсім не важко виростити на грядці або на підвіконні. До речі, в Україні насіння прянощів можна придбати в інтернет-магазині https://zernyatko.in.ua/uk/pryanosti/.

Що потрібно знати, щоб сіяти насіння пряних культур?

Перед плануванням посіву необхідно звернути увагу на висоту пряних культур. Стежте, щоб більш високорослі рослини не забирали місце і світло у менш високорослих. Високі культури необхідно висаджувати ззаду, низькорослі культури - спереду. Наприклад, ззаду висівають насіння кропу, в центрі чабер, попереду - насіння петрушки. Прянощі вирощують як розсадним способом (селера, артишок), так і безпосереднім посівом насіння в грунт (аніс, бораго, гірчиця, коріандр, базилік фенхель). Більшість насіння пряних культур можна висівати в горщики і вирощувати на підвіконні, наприклад, базилік, рукколу, чебрець, м'яту, кріп, мелісу та ін. Огіркову траву, шавлію, чебрець можна вирощувати на клумбах або в альпінарії.

Посів насіння пряних трав

Посів однорічників проводять навесні. Рядки розміщують на відстані 20-30 см. Щоб прискорити сходження насіння пряних культур можна їх замочити на 1-2 діб (кріп, шпинат, бораго). Гірчицю і крес-салат висівають тільки сухим насінням. Сходи обов'язково потрібно проріджувати! При загущених посівах культури погано розвиваються, це стосується кореневої петрушки, фенхеля, селери та артишоку. Багаторічники висівайте з міжряддями не менше 50 см, бажано 1 раз в 4-5 років омолоджувати.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Наступна новина: Судитимуть декана ...

КОМЕНТАРІ