Етапи виборів президента РФ

Етапи виборів президента РФ

27.01.18 00:36 0 1383

Центрвиборчком Росії в п'ятницю, 12 січня, завершив прийом документів від кандидатів на виборах президента країни, висунутих партіями. На цьому закінчився етап висунення претендентів на найвищу державну посаду в РФ.

Як повідомлялося, всього документи в ЦВК подали 15 самовисуванців, при цьому тільки двом з них - президенту РФ Володимиру Путіну і депутату Костромської облдуми, заслуженому винахіднику РФ Володимиру Михайлову - було дозволено відкрити виборчий рахунок і почати збір підписів. Решта отримали відмови через допущені при висуненні порушення або обмеження пасивного виборчого права. Більше інформації про вибори президента 2018 року можна прочитати на сайті https://твоивыборы2018.рф/.

Що стосується кандидатів від партій, то ЦВК зареєструвала уповноважених 14 партій, які висунули кандидатів, при тому, що комісія отримала 23 повідомлення про проведення передвиборних з'їздів. Втім, у двох партій вони були скасовані, партія "Російський об'єднаний трудовий фронт" ("Рот фронт") збиралася двічі, а чотири партії призначили з'їзди на 11-12 січня.

Кандидат від Соціал-демократичної партії Росії Сіраждін Рамазанов зняв свою кандидатуру після подачі документів в ЦВК. Представникам 3-х партій (Олені Семерикова з "Жіночого діалогу", Юрію Сидорову з "Партії малого бізнесу" та Ірині Волинець від "Народу проти корупції") було відмовлено в реєстрації уповноважених представників у зв'язку з різними порушеннями.

Виборчі рахунки відкрили 14 кандидатів:

  • Ельвіра Агурбаш ("Альянс зелених");
  • Сергій Бабурін (партія "Російський загальнонародний союз");
  • Катерина Гордон (Партія добрих справ);
  • Павло Грудінін (КПРФ);
  • Володимир Жириновський (ЛДПР);
  • Станіслав Поліщук (Партія соціальних реформ);
  • Ксенія Собчак ( "Громадянська ініціатива");
  • Максим Сурайкін ( "Комуністи Росії");
  • Борис Титов (Партія зростання);
  • Роман Худяков ("Чесно");
  • Григорій Явлінський ("Яблуко");
  • Наталя Лісіцина ("Рот фронт");
  • Антон Баків (Монархічна партія Росії);
  • Михайло Козлов (партія соціального захисту).

Зараз всі вони, крім Жириновського і Грудініна, ведуть збір підписів на свою підтримку.

Наступні етапи кампанії

Після висунення для претендентів на президентський пост починається етап реєстрації. Кандидати від парламентських партій (на цих виборах це лідер ЛДПР Володимир Жириновський і висунутий КПРФ бізнесмен Павло Грудінін) звільнені від збору підписів на свою підтримку. Жириновський став першим зареєстрованим кандидатом, питання про реєстрацію Грудініна ЦВК розглянуло 12 січня.

Для інших кандидатів умовою потрапляння до виборчого бюлетеня є успішний збір підписів. Самовисуванцям потрібно 300 тис. підписів виборців, кандидату від непарламентських партій - 100 тис. Крім того, для реєстрації кандидати повинні здати перший фінансовий звіт, повідомлення про відсутність зарубіжних фінансових активів, відомості про зміни у вже зданих документах, якщо вони були, а також фотографію.

Подати до ЦВК документи і підписи потрібно до 18:00 мск 31 січня. Після здачі документів у комісії є 10 днів на перевірку, у кожного кандидата перевірятимуть по 60 тис. підписів.

Таким чином, до 10 лютого стане відомий остаточний склад учасників президентських перегонів. У виборчому бюлетені імена кандидатів будуть стояти в алфавітному порядку.

З 17 лютого, за 4 тижні до виборів, стартує період агітації в ЗМІ, коли на телебаченні і радіо будуть проходити передвиборні дебати. Брати участь в дебатах на федеральних каналах претенденти на президентський пост повинні особисто, але довірені особи можуть заміняти їх в разі виконання кандидатами службових обов'язків або хвороби.

Вибори президента Росії відбудуться 18 березня.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Салон красоты: Почему ...
Наступна новина: Пансионат для пожилых

КОМЕНТАРІ