Тепловий насос «повітря-вода»

Тепловий насос «повітря-вода»

27.01.18 12:17 0 1588

Пошуки альтернативних джерел енергії завжди займали уми: вчених, інженерів, технологів. Сьогодні ми добре знаємо, що здатність віддавати тепло властива не тільки сонцю, а й іншим матеріальним предметам, які можуть накопичувати теплову енергію.

Добре б було користуватися цими нескінченними і безкоштовними джерелами енергії, але виникає логічне запитання: "За допомогою чого цього можна досягти?". Як енергію стихій, повітря і води направити в свій будинок? На щастя, це стало можливим завдяки тепловому насосу для домашнього опалення.

Подібний пристрій, в звичайному своєму призначенні, як правило, щось перекачує або нагнітає (повітря або рідину) з однієї ємності в іншу. Він витягує з зовнішніх невичерпних джерел тепло, в компресорному блоці зростає його концентрація, а потім, за допомогою води, по трубопроводах, воно транспортується до елементів системи опалення. При цьому тепло надходить в житло, навіть якщо за вікном мінусова температура.

Різновии теплових насосів

Існує кілька видів теплових насосів:

  • земля-вода;
  • вода-вода;
  • повітря-повітря;
  • повітря-вода.

Тепловий насос останнього різновиду завжди забезпечений робочим ресурсом (повітрям), що пояснює підвищений споживчий попит на даний вид енергосистем. Далі, ми поговоримо про теплові насоси типу "повітря-вода" більш детально і розповість нам про них співробітник компанії "MYCOND Limited", на сайті якої: https://mycond-heatpump.com.ua/ безпосередньо можна придбати дане обладнання в Україні.

Знайомство з тепловим насосом "повітря-вода"

Дана модель обладнана інверторним модулем, призначення якого полягає в плавному регулюванні ККД опалювальної системи, що допомагає власникові насоса економити кошти. Цей модуль надійно захищає електронну начинку від шкідливих пускових струмів, особливо в момент старту системи. При найкритичніших навантаженнях інвертор здатний збільшити продуктивність системи опалення до 5 кВт.

Для запуску та функціонування даного приладу потрібна електрика. Не поспішайте бентежитися, так як на 1 кВт витраченої електроенергії ви отримаєте декілька кіловат тепла. З перших днів появи теплових насосів (далі ТН) на нашому ринку вже стала очевидна їх рентабельність. Для порівняння, в країні родоначальниці насосів тільки за 2010 рік було куплено і встановлено понад 150 тис. штук. На сьогоднішній момент такий пристрій здатний економити до 80 % бюджету на опалення.

Той факт, що технологія досягла ринку України, говорить про зростаючий попит на подібне обладнання і його затребуваність. До можливостей такого приладу відносяться такі функції, як: кондиціонування і подача гарячої води, що підкреслює його універсальність. А значить, обзавівшись одного разу ТН, ви отримуєте не тільки обігрівач, а й кондиціонер, який дозволить вам управляти температурою в приміщенні в спекотні місяці року.

Це пристрій є безпечним, при його використанні не потрібно побоюватися ураження електричним струмом, отруєння шкідливими газами, а також відсутній ризик загоряння або вибуху агрегату.

Джерела тепла в данному випадку екологічно чисті: сонячна енергія, повітря та електроенергія. Як наслідок - навколишнє середовище не страждає, як при використанні теплогенераторів, що працюють на рідкому і твердому паливі.

Безперервна робота

Ви можете не боїться таких змін в погодних умовах, як: підвищена вологість, град та сніг. Через них обсяг сонячної енергії буде знижуватися, але ТН може з легкістю покрити відсутню кількість енергії з залишкового тепла в атмосфері. Ця особливість насоса дозволяє безперебійно постачати тепло в житло в будь-який час року. За підтримку заданої температури в приміщенні відповідає високоточна система контролю, так званий клімат-контроль.

Основні робочі вузли ТН виконані з міцних матеріалів на високоточному обладнанні. Підігрівач виготовлений з листової легованої сталі великого перерізу. Все це подовжує термін життя ТН - який складає він 15 років і більше. Це в рази перевершує термін служби генераторів тапла інших видів.

Пристрої дуже просто встановлюються. Все, що необхідно зробити, це підвести до нього дві труби, які майстри зазвичай називають подачею і обратку, а також забезпечити електричним живленням.

Немає жорстких рамок по його розміщенню. Устаткування може бути встановлений в гаражі, на лоджії, в підвальному приміщенні і навіть на даху вашого будинку. Не вимагає особливого догляду за ним і спеціального приміщення.

Якщо ви вирішили купити подібний пристрій опалення, вам необхідно знати про всі його плюси. Опалення за допомогою системи «повітря-вода» в 3-5 разів ефективніше, ніж обігрів на базі газового, твердопаливного і електричного котла. До того ж він:

  • універсальний в питаннях цільового призначення об'єкта опалення;
  • простий в монтажі;
  • займає мінімум місця;
  • не вимагає додаткових будівельних робіт при установці;
  • легко під'єднується до вентиляційної системи, посилюючи, тим самим, повітрообмін в приміщенні;
  • можна встановлювати в міських умови;
  • безшумний в роботі, адаптований в програмному управлінні.

При раціонально налаштованій системі мікроклімату і енергозберігаючому освітленні окупність обладнання становить 2-3 роки. Хіба це не диво?

Сфера застосування

Система «повітря-вода» широко застосовується при забезпеченні теплим повітрям і гарячою водою не тільки житлових будинків, але і виробничих (заводських цехів, шкільних класів, гуртожитків, лікарень, готелей, лазень і так далі).

Нікому не потрібно пояснювати, що перераховані приміщення мають досить значні площі, які потрібно забезпечувати теплом. Саме ТН бездоганно справляються з цим завданням, економлячи при цьому фінанси, чого не можна сказати про загальновизнані теплогенератори.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Пансионат для пожилых
Наступна новина: Сигарный клуб: Что он собой ...

КОМЕНТАРІ