Мінеральна косметика: У чому її переваги?

Мінеральна косметика: У чому її переваги?

27.01.18 13:58 0 1163

Мінеральною може називатися тільки косметика, яка повністю складається з подрібнених мінералів - твердих неорганічних речовин природного походження. Вона може існувати тільки у вигляді сухих сипучих засобыв, які виробники упаковують в баночки, - на щастя, часто цілком симпатичні. Переважна частина косметики люкс та мас-маркет сегментів, на яких ви бачете напис «mineral» - мінералізована (тобто вона складається не лише з мінералів).

Відрізнити мінеральний засіб від мінералізованого дуже просто - достатньо подивитися на склад: у мінеральної косметики він уміщається в два рядки (приблизно 5-7 компонентів).

Основні компоненти мінеральної косметики

Мінеральна косметика має у своєму складі наступні компоненти:

  • Міка (слюда серицит). Це основний компонент мінеральних засобів. Міка успішно заміняє тальк: не забиває пори, матує шкіру, розсіює світло і може виконувати безліч інших функцій в залежності від різновиду;
  • Діоксид титану. Надає білизну і є природним санскріном. Через своїх властивості широко використовується при виробництві сонцезахисних кремів;
  • Оксид цинку. Один з компонентів знаменитої цинкової мазі. Ті, хто нею користувався, знайомі з його дією: він підсушує запалення. Крім того, оксид цинку є адсорбентом і антисептиком;
  • Оксиди заліза. Використовуються в якості барвників. Найчастіше - червоний, помаранчевий і жовтий: в по'єднанні з діоксидом титану вони створюють всю гаму тілесних відтінків. Щоб отримати інші кольори, до них додають ультрамарин і оксиди хрому;
  • Оксихлорид вісмуту. Єдиний інгредієнт, якого варто побоюватися людям з алергією на важкі метали: оксихлорид вісмуту - це один з них. Він створює красивий блиск.

Особливості мінеральної косметики

Якщо у вас проблемна шкіра, напевно ви звикли до наступного ранкового ритуалу: "Зволожуючий засіб, консилер, пудра... ой, консилер з'їхав... ще трохи пудри - ну ось, тепер на щоці темна пляма, і потрібно починати все спочатку". Уявіть собі ідеальний світ, в якому основа приховує якщо не все, то майже все. Якщо не все - мінеральний консилер легше нашаровується. А скільки варіантів кольору у вашої улюбленої тоналки? П'ять? Для порівняння, пудра-основа Alima Pure представлена в 61-му відтінку. Шукати «свій» тон мінеральної пудри одночасно складніше і цікавіше: доведеться замовляти у різних марок десятки баночок і пакетиків в пошуках того самого, єдиного. На щастя, пробники у більшості марок коштують копійки.

Завдяки відсутності масел і рідин мінеральна косметика зберігається до 3 років (середній термін зберігання тонального крему - 6 місяців з моменту першого використання). Звідси випливає її гіпоалергенність (гучна заява, але майже близька до правди). Якщо уникати косметики з вмістом тальку і оксихлорида вісмуту, то шанси алергічної реакції дуже невеликі. Багато в чому це заслуга короткого складу: більша ймовірність, що у вас алергія на один з 50-ти компонентів, ніж на один з 5-ти.

Суха сипуча текстура дозволяє грати з мінеральної косметикою як захочеться: створювати нові кольори, підмішувати консилер до основи для більш щільного покриття, розбавляти улюбленим кремом, щоб отримати тональний, і так далі (якщо ви любите пігменти MAC, мінеральні тіні, вибачте, - must have). До текстури потрібно пристосуватися: знадобиться кисть з щільним ворсом; сама техніка досить проста. Якщо коротко, то основу потрібно наносити легкими круговими рухами, немов поліруючи обличчя, - трохи довше, ніж просто нанести тональний, але результат того вартий.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ