Великобританія прагне отримати право блокувати законопроекти ЄС після Brexit

Великобританія прагне отримати право блокувати законопроекти ЄС після Brexit

29.01.18 12:49 0 1617

Останнім часом по багатьох країних прокотилася хвиля різноманітних референдумів. Все навколо міняється, люди прагнуть самовиразитися та змінити існуючий лад. Як говориться: "Немає нічого постійного". Як результат, світ постійно трансформується.

Напевно кожен з нас пам'ятає "Референдум щодо членства Великобританії в Європейському союзі", який пройшов у 2016 році. Як повідомляє інформаційний портал 13news.ru, на якому можна більш детально прочитати останні світові новини: "Великобританія прагне отримати право блокувати законодавчі ініціативи Євросоюзу протягом перехідного періоду після Brexit".

За її даними, в зв'язку з цим високопоставлені британські та європейські чиновники побоюються, що результат будь-якої угоди за параметрами перехідного періоду може бути відкладено. У Брюсселі при цьому підкреслюють, що Лондон "витрачав свій і чужий час даремно", намагаючись знайти альтернативу європейському правововму механізму, особливо з огляду на бажання прем'єр-міністра Терези Мей досягти принципової домовленості по перехідний період в березні.

Як зазначає газета Financial Times: В понеділок (29 січня) ЄС офіційно схвалить інструкції для свого парламентера з Brexit Мішеля Барньє, які свідчать, що Великобританія повинна застосовувати закони блоку протягом перехідного періоду тривалістю 20 місяців, так "якби вона була державою-членом".

Подібна умова беззастережного дотримання законів ЄС обурила провідних прихильників Brexit в Сполученому Королівстві. Так, депутат Джейкоб Ріс-Могг заявив, що Великобританія в разі прийняття умов Євросоюзу перетвориться в "васальну державу", яка сліпо слідує правилам, на які вона не може впливати.

Офіційні переговори по Brexit почалися 19 червня 2017 року у Брюсселі - через майже рік після того, як на референдумі з цього питання в Сполученому Королівстві перемогу з результатом 51,9% здобули противники євроінтеграції. Ну а сам Brexit повинен відбутися 29 березня 2019 року. Ну що ж подивимося, що з цього вийде...

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Свадебная фотосессия: ...
Наступна новина: Де вигідніше купувати ...

КОМЕНТАРІ