Що таке Павербанк (Power Bank)?

Що таке Павербанк (Power Bank)?

29.01.18 19:39 0 1267

По суті Power Bank - це переносний акумулятор, від якого ви можете заряджати свій смартфон (або будь-який інший пристрій). Зазвичай він має ємність від 2000 до 15 тис. мАг і за рахунок того, що ця ємність є більшою ніж у будь-якого портативного зарядного пристрою - це забезпечує більший час зарядки. Вони діляться на 2 види:

  • акумулятор;
  • сонячна батарея.

Акумулятор

Такий тип, як акумулятор, зустрічається зараз набагато частіше. Такий павербанк має більшу ємність ніж звичайні акумуляторні батареї та забезпечує роботу вашого гаджета на більш тривалий час. Основні відмінності:

  1. тип;
  2. ємність;
  3. вихідні параметри.

За типами вони діляться найчастіше на літій-іонні (Li-Ion) - зараз вони більш широко застосовуються і мають доступною ціною, і літій-полімерні (Li-Pol) - коштують дорожче, але велика перевага в тому, що вони повільніше розряджаються і менш гріються, через те, що в них використовують замість електроліту полімерний метал.

Ємність у Power Bank буває різною і означає ту кількість енергії, яку зарядний пристрій віддає підключеному телефону до його повного розрядження. Позначається вона в міліампер-годинах (мАг) і зазвичай йде в межах, які коливаються від 2000 до 50000 мАч. Для телефонів підійде зарядний пристрій ємністю 2 тис - 5 тис мАг і потужністю 0.5 Вт.

Вихідні параметри подібного зарядного пристрою - це вихідний струм, потужність і напруга. Для створення оптимальної роботи найкраще, щоб ці показники дорівнювали показниками акумуляторної батареї телефону, який ви плануєте заряджати, так як надто високі дані можуть привезти до перегрівання і виходу з ладу як зарядного пристрою, так і самого смартфона.

У акумуляторного павербанка є такий різновид як Power Pen - він виконаний у вигляді ручки, вельми компактний і його можна використовувати замість стилуса. Вони мають ємність 700 мАг і за рахунок свого невеликого розміру можуть завжди бути з вами навіть в екстремальних умовах.

Сонячна батарея

Такий тип, як сонячна батарея, за принципом роботи не особливо відрізняється від попереднього, але живлення йде не від мережі, а від сонця (енергію, яку отримує від сонячних променів перетворює в електрику). Великий плюс заключається в тому, що гаджети можна заряджати як від сонця, так і від звичайної електромережі. Варто пам'ятати, що при поганих погодних умовах зарядний пристрій буде заряджати телефон куди повільніше, ніж при сонячній безхмарній погоді.

Сонячні батареї діляться на два види:

  • З акумулятором. В їх склад входить акумулятор, сонячна батарея, контролер заряду-розряду і перетворювач. Ємність зазвичай варіюється в межах від 4000 до 25000 мАч. Заряджається він від мережі, а ось підзарядка йде вже від сонця;
  • Без акумулятора. В їх склад входять ті ж елементи, але немає акумулятора, і потужність йде в межах: 3-300 Вт. Перевага в тому, що вони коштують дешевше, але через відсутність акумулятора при поганих погодних умовах вони будуть швидко розряджатися без можливості підзарядки.

Сонячні батареї виготовляють з монокристалічного (ККД=18-20 %) або полікристалічного (ККД=15-17 %) кремнію. В цьому випадку під ККД мається на увазі ефективність поглинання і перетворення сонячної енергії в електрику (чим вищий ККД, тим швидше йде заряд самого зарядного пристрою і підключеного до нього гаджета).

Останнім часом за рахунок відносно доступної ціни, портативності і легкого застосування, Power Bank набувають все більшого поширення.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ