Прокурори Рівненської місцевої прокуратури провели навчальні лекції для дітей

Прокурори Рівненської місцевої прокуратури провели навчальні лекції для дітей

30.01.18 08:18 0 755
Працівники Рівненської місцевої прокуратури разом з інспекторами поліції здійснили днями візит до навчальних закладів м. Рівного та Рівненського району, де провели з учнями 7-11 класів бесіди та ознайомили з роботою правоохоронних органів.

Така зустріч правоохоронців і школярів була проведена у Рівненському навчально-виховного комплексі №2 «Школа-Ліцей» Рівненської міської ради, Рівненській ЗОШ І-ІІІ ступенів №4, Білокриницькій ЗОШ І-ІІІ ступенів Рівненської районної ради та Колоденській ЗОШ І-ІІІ ступенів Рівненської районної ради.

Прокурори місцевої прокуратури Ірина Бойко-Максимчук, Юрій Грисюк, Ілона Ютовець та Марина Аврука у рамках лекцій з питань правознавства ознайомили дітей про діяльність прокуратури, розповіли про її роль у житті держави та людини. Було закцентовано увагу на обов'язках та правах кожного громадянина, зокрема дітей. Також учні мали змогу дізнатися про види відповідальності та наслідки притягнення за порушення законів.

Лекції проходили у вигляді діалогу. Особливу цікавість у дітей викликала розповідь про кримінальну відповідальність, покарання, що передбачене статтями Кримінального кодексу за ті чи інші злочини. На усі запитання правоохоронці дали змістовні відповіді, а також поради з питань особистої безпеки, або що робити, коли став свідком правопорушення.

Педагоги навчально-виховних закладів та учні подякували працівникам прокуратури і поліції за цікаве і корисне спілкування.

Подібні зустрічі із школярами та працівниками прокуратури і поліції проводитимуться і в подальшому. Їх мета – підтримка у вихованні підростаючого покоління та профілактика правопорушень серед підлітків.

За матеріалами Рівненської місцевої прокуратури

Джерело: http://prokuraturamista.rv.ua Tweet
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ