Чи варто звертатися до ломбардів?

Чи варто звертатися до ломбардів?

31.01.18 19:29 0 1147

Як людині, яка волею долі потрапила у скрутне становище, вийти з ситуації без втрат? Що робити, якщо гроші потрібні терміново, але у вас немає заможних друзів або родичів, які можуть позичити вам потрібну суму? Перше рішення, яке приходить на розум - звичайно ж, піти в банк і взяти кредит! А що? Сьогодні взяти кредит стало чимось буденним, майже як сходити в магазин за цукром. Однак, банки не такі добрі і не готові надавати кредити всім, хто до них звернувся.

Може бути так, що ваша кредитна історія свідчить не на вашу користь. Або банк знаходиться дуже далеко від місця, де ви зараз проживаєте, а ви не так сильно перейнялися новими технологіями, щоб ризикнути і взяти кредит онлайн. Тоді варіантів залишається не так багато, і найочевидніший з них - звернутися в ломбард (в Києві, наприклад, це компанія "Діамантовий дім": diamantdim.com).

Ви повинні довести ломбардної організації, що вам вже «18+», тому не забудьте захопити з собою паспорт. Крім паспорта, вам знадобиться та річ, яку ви залишите співробітнику ломбарду в якості застави.

Ломбард приймає все!

Ще 30 років тому назад ломбарди розглядали тільки коштовності, але сьогодні такі часи, що "закласти" в ломбард можна майже будь-яку матеріальну цінність: смартфони, дорогий одяг, дрібну побутову техніку та навіть посуд (звичайно, якщо це не бабусина улюблена каструлька, яка застала ще Брежнєва, а якийсь дорогоцінний предмет). Але не поспішайте тягти на своєму горбу в ломбард холодильник значних форм - як правило, ломбарди орендують невеликі площі, тому приймають тільки малогабаритну техніку.

Сучасний ломбард

Якщо ваша свідомість наполегливо малює вам образ з 90-х: темне приміщення під сходами, яким заправляє така собі «стара лихварка» зі сторінок Достоєвського - забудьте про це! Ті часи давно пройшли, і сьогодні ломбарди - це сучасні офіси з кваліфікованим персоналом, обладнані системами відеоспостереження.

Спочатку співробітник оцінить принесену вами річ. Сподіваюся, ви не думаєте, що вам дадуть за неї стільки ж, за скільки ви її купували? Адже при оцінці враховується і ступінь зношеності, і якість речі, актуальна вартість на ринку і багато чого іншого.

Ставки в ломбардах, як правило, не річні (як в банках), а нараховуються щодня. В середньому це: 4-5 %.

Тепер ви можете зі спокійною душею розпоряджатися отриманими грошима. Якщо ви вчасно віддали ломбарду борг і відсотки - тоді турбуватися нема про що. А якщо терміни підтискають, а ви все ще в скрутному становищі? Іноді ломбарди дозволяють погасити тільки відсотки, а борг залишити в колишньому стані. Іноді такого роду поступка може врятувати ситуацію.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Фотографія і фотопринтери
Наступна новина: Автомобильные ...

КОМЕНТАРІ