Чернігів: Контролювати стан усіх мереж міста дозволить запровадження електронної карти

Чернігів: Контролювати стан усіх мереж міста дозволить запровадження електронної карти

01.02.18 10:12 0 523
30 січня, на ранковій розширеній нараді Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко вкотре наголосив, що для міста пріоритетним є відновлення зношених мереж. Як відомо, більша частина підземних трубопроводів у Чернігові вже відпрацювала свій ресурс, через що кількість поривів на них стає все більшою. Міський голова повідомив, що вчора в Чернігівській міській раді відбулася презентація «Геоінформаційної системи» мереж Чернігова, аналогічної тим, які вже працюють у багатьох інших українських містах.

— — - На даний час такі карти підземних мереж частково є на окремих комунальних підприємствах нашого міста. Зараз необхідно визначитися, який ми бажаємо отримати результат. А громада міста повинна розуміти, що все те, що знаходиться на міській території – це наша проблематика і вирішувати її тільки нам.

*/blockquote

— — Бажано, щоб така інформаційна електронна система у місті була зроблена і щоб у ній відображалася вся архітектура та всі мережі, зокрема, газові та електромережі. Це стосується як підземних мереж, так і зовнішніх. Ця система повинна чітко відображати місцезнаходження усіх мереж, глибину їх залягань, а також характеристики цих комунікацій - діаметр, товщину труб та матеріал, з якого вони зроблені, - сказав Владислав Атрошенко.

*/blockquote

Міський голова також повідомив, що ця система аналізує та показує усі помилкові розрахунки, або ті позиції, які треба виправити у мережах:

— — - Для нас найголовніше зробити чітку аналітику щодо терміну експлуатації мереж на кожній дільниці та по пріоритетах визначити, які з них потребують заміни у першу чергу.

*/blockquote

— — Серед складнощів для нас є те, що наразі дві генеруючі кампанії до 2022 та 2023 р. знаходяться в оренді. Також те, в який спосіб нам замінювати теплові мережі, які належать до цих цілісних майнових комплексів. Це дуже серйозне питання, яке нам треба вирішувати спільно з керівниками генеруючих кампаній, залучаючи НКРЕКП та Міністерство регіонального розвитку будівництва та житлово-комунального господарства України.

*/blockquote

— — Потрібно орієнтуватися на європейський досвід та формувати комунальні мережі. Кошти, які платяться генеруючими кампаніями за транзит, є достатніми для ремонту цих мереж, - зазначив міський голова та додав, що термін виконання завдань зазначеної програми складає 14-16 місяців. Тобто за попередніми підрахунками, враховуючи, що необхідно ще два місяці для здійснення інших організаційних процедур, місто матиме більш чітку карту всіх комунікацій зі всіма характеристиками тільки через два роки.

*/blockquote

Тому Владислав Атрошенко наголосив на важливості початку впровадження такої електронної системи в нашому місті вже зараз, щоби вона могла запрацювати і почати приносити користь місту якнайшвидше.

На зношеними є 75% загальноміських мереж Чернігова.

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області у ...
Наступна новина: В Україні за 2017 рік ...

КОМЕНТАРІ