Марина Порошенко та Геннадій Зубко у Житомирі ініціювали старт проекту створення Інклюзивно-ресурсних центрів в області

Марина Порошенко та Геннадій Зубко у Житомирі ініціювали старт проекту створення Інклюзивно-ресурсних центрів в області

01.02.18 08:43 0 563
Перша леді країни Марина Порошенко разом із Віце-прем'єр-міністром, Міністром регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадієм Зубком ініціювали старт проекту щодо створення мережі Інклюзивно-ресурсних центрів на рівні місцевих громад.

Про це вони спілкувалися 31 січня, на зустрічі із головами ОТГ, РДА та міськими головами під час робочої поїздки на Житомирщину.

— « ми закладаємо основу для успішної реалізації ще одного з етапів реформи інклюзивної освіти – створення мережі Інклюзивно-ресурсних центрів (ІРЦ), які мають запрацювати з 1 вересня цього року. Благодійний Фонд Порошенка разом із Міністерством регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ розробили типовий проект створення Інклюзивно-ресурсного центру в територіальній громаді, який допоможе у максимально короткий термін відкрити такі центри», – сказала Марина Порошенко.

Також під час зустрічі голова Житомирської ОДА Ігор Гундич підписав Меморандум про співпрацю щодо формування мережі ІРЦ із керівниками органів місцевого самоврядування області. А це означає, що кожен на своєму місці зробить усе можливе, щоб система ІРЦ запрацювала вчасно, адже буде проведено конкурс на фахівців ІРЦ та облаштовано всі приміщення необхідним матеріально-технічним обладнанням.

«Наразі реалізація цього проекту стартує в Житомирській області. І я вірю, що в близькому майбутньому цей приклад буде успішно впроваджено по всій Україні», – підкреслила Марина Порошенко.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ