В Житомирській області у Новограді-Волинському планують продовжити будівництво хірургічного корпусу – Ігор Гундич оглянув об’єкт

В Житомирській області у Новограді-Волинському планують продовжити будівництво хірургічного корпусу – Ігор Гундич оглянув об’єкт

01.02.18 09:59 0 523
Голова Житомирської облдержадміністрації оглянув хірургічний корпус Новоград-Волинського міськрайонного територіального об'єднання, який може отримати фінансування за рахунок Державного фонду регіонального розвитку.

Ігор Гундич оглянув об'єкт та поспілкувався із лікарями 30 січня під час робочої поїздки до Новоград-Волинського району.

— — «Сюди я приїхав за дорученням Віце-прем'єр-міністра – Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадія Зубка та на запрошення депутатів обласної ради, які спрямували сюди свої депутатські кошти. Новоград-Волинський визнаний госпітальним округом, і для того, щоб вже надавати якісні медичні послуги, необхідно у найкоротші терміни добудувати хірургічний корпус. Я також є головою комісії, яка визначає, включати об'єкт до переліку фінансування з ДФРР чи ні. Коли ти сидиш у Житомирі і дивишся усе на папері – це одна ситуація, а коли ти приїжджаєш на місце – бачиш загальну ситуацію, чи хочуть і чи готові будувати цей об'єкт», – сказав Ігор Гундич.

У минулому році на цей об'єкт було виділено 8,6 млн грн з обласного бюджету та за рахунок співфінансуванні із місцевого бюджету.

Керівник області підкреслив, що у разі співфінансування з місцевого бюджету, частину коштів на продовження будівництва зможуть спрямувати із ДФРР вже у 2018 році, якщо об'єкт пройде конкурс.

— — «Об'єкт не простий, необхідно не менше 70 млн грн аби його завершити. Я думаю, що спільними зусиллями та спільним підходом такий об'єкт можна закінчити. Терміни для закінчення будівництва ми ставити не можемо, але я думаю, що до 2020 року буде достатньо часу, щоб його закінчити. Я буду переконувати членів нашої комісії в тому, що об'єкт необхідно включити до списку об'єктів, які фінансуватимуться за кошти ДФРР, а далі вже слово за місцевою владою у питанні співфінансування 30% від суми», – додав Ігор Гундич.

Також Ігор Гундич додав, що за підтримки Президента України виділено 4 млрд грн з державного бюджету на реконструкцію амбулаторій у сільській місцевості. Новоград-Волинський район подав документи на реконструкцію 2 таких амбулаторій.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Двадцять сьома сесія ...
Наступна новина: Чернігів: Контролювати стан ...

КОМЕНТАРІ