Навіщо дорослим читати дитячі книжки?

Навіщо дорослим читати дитячі книжки?

01.02.18 16:03 0 2062

дитячі книги і дорослі«Коли-небудь ви станете досить дорослими, щоб знову читати казки».
Клайв Стейплз Льюїс


Зимові свята у багатьох людей, скільки б їм не було років, вони асоціюються з очікуванням дива, з дитячою радістю. У ці дні один з прекрасних варіантів проведення дозвілля - читання дитячих книг (до речі, придбати їх можна в інтернет-магазині fifth-ocean.com.ua). Можна поодинці, можна з дочками, синами, племінниками або хрещениками.

Дитяча література - це окремий предмет, який вивчають на 4-му курсі філологічного факультету. Якщо ви думали, що казки - це несерйозно, ви глибоко помилялися! Навіть професора-філологи детально вивчають дитячу літературу, що говорити про нас, простих смертних.

Поміркуйте: чи таклегко написати хорошу книжку для дітей? Ні і ще раз ні! Для цього потрібно вміти складні речі розповідати простою мовою. Письменник ділиться мудрістю, накопиченою протягом всього свого життя, в напівжартівливій-напівігрівій формі, а це найскладніше.

Дитяча література настільки міцно увійшла в наше життя і часто живить і надихає навіть дорослих, що ми не помічаємо її впливу. Згадаймо «Хроніки Нарнії», «Гаррі Поттера», героїв Владислава Кропивіна, Льоху, героїню Наріне Абгарян... або більш ранніх письменників і їх героїв, без яких важко уявити своє дитинство: Тома Сойєра, Алісу, Дениску, героїв Чарівної країни Оз, Пеппі Довгу панчоху, Попелюшку, Герду і Кая, Тимура і його команду, Вінні-Пуха і багатьох-багатьох інших.

А як же прекрасні казки! Читаючи про тридев'яте царство і далекі королівства, діти надихаються принцесами або лицарями, вчаться мріяти, перемагати, любити красу, і, звичайно, розрізняти добро і зло. А часом вони, умиротворені і радісні, засинають під заколихуюче читання, і бачать чарівні сни. Дорослі ж, читаючи дітям вголос, згадують про простоту сприйняття, яка з роками нас покидає... Філологи-фольклористи з задоволенням вивчають казки, класифікують їх і простежують в них глибоке історичне і міфологічне коріння, яке пересічному читачеві важко помітити з першого погляду.

Навіщо ж дорослим читати дитячі книжки?

  • По-перше, сама банальна причина, по якій вони ж часом дивляться мультики - це спосіб розслабитися, засіб перемикання;
  • По-друге, іноді в літературі для дітей можна побачити такі глибини мудрості, що і філософам не снилися! Льюїс, прекрасний казкар, відмінно знав, про що говорить: дорослі зможуть вловити в казці такий зміст, який дитині ще просто недоступний. І цей зміст, може стати відмінним приводом для виховної бесіди;
  • По-третє, деякі герої можуть стати справжнім зразком для наслідування!
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Что стало альтернативой ...
Наступна новина: Електромобіль: Основні ...

КОМЕНТАРІ