Спільні та узгоджені заходи правоохоронних органів Рівненщини у боротьбі зі злочинністю та корупцією дали позитивний результат

Спільні та узгоджені заходи правоохоронних органів Рівненщини у боротьбі зі злочинністю та корупцією дали позитивний результат

03.02.18 08:03 0 723
Дієві заходи щодо стабілізації злочинності на території регіону, які були раніше узгоджені на координаційних та міжвідомчих нарадах та підтримані спільно керівництвом прокуратури Рівненської області, ГУ Національної поліції в Рівненській області, Управління Служби Безпеки України в Рівненській області, Управління захисту економіки в Рівненській області ДЗЕ Національної поліції України та інших правоохоронних органів, дали позитивний результат.

Про це йшлося 31.01.2018 у прокуратурі Рівненської області на координаційні нараді керівників правоохоронних органів Рівненської області «Про стан запобігання і протидії корупції на території області у 2017 році».

В заході взяли участь голова Рівненської обласної державної адміністрації Олексій Муляренко, перший заступник голови Рівненської обласної ради Олександр Корнійчук, керівники усіх силових відомств, а також органів державного контролю Рівненщини. Серед запрошених - керівники та працівники територіальних управлінь та відділів правоохоронних органів, а також регіональної та місцевих прокуратур.

Відкриваючи нараду, її головуючий – прокурор Рівненської області Богдан Подубинський відзначив, що тісна співпраця усіх правоохоронців та громадськості сприяла досягненню суттєвих позитивних результатів. У 2017 році не допущено росту злочинності та досягнуто значно нижчого рівня, ніж по державі, кримінальних правопорушень на 10 тис населення (в області – 98,2; по державі –123,3).

Менше вчинено особливо тяжких, тяжких, середньої тяжкості кримінальних правопорушень, злочинів проти життя та здоров'я особи, власності, зокрема розбоїв, вимагань, шахрайств, проти безпеки руху та експлуатації транспорту.

Активізовано роботу правоохоронних органів щодо виявлення злочинів у сфері незаконного обігу наркотиків, господарської та службової діяльності. Посилено протидію корупційним проявам – у цій сфері до суду скеровано 44 кримінальні провадження. Знешкоджено 7 організованих злочинних груп, з них 2 - з корупційними зв'язками. До суду скеровано обвинувальні акти у 15 кримінальних провадженнях про злочини, вчинені у бюджетній системі, 17 – щодо незаконних оборудок у лісовій сфері, 46 – за фактами незаконного видобування бурштину. Постійно тривала і надалі є важливою робота з попередження, виявлення та припинення незаконних операцій із землею, порушень, пов'язаних із сепаратизмом, у сфері оподаткування.

Водночас, як відзначено учасниками наради, поряд із здобутками, існують і проблемні питання в організації діяльності правоохоронних органів, які потребують невідкладної реакції аби ліквідувати підґрунтя для негативних тенденцій у загальній структурі злочинності.

Закцентовано увагу присутніх на необхідності посилення дієвих, в т.ч. превентивних, заходів у боротьбі з кримінальними правопорушеннями, пов'язаними із незаконним обігом зброї, проти громадської безпеки, авторитету органів державної влади, підлітковою, рецидивною та груповою злочинністю, а також умисними вбивствами, яких сталося у минулому році більше ніж у 2016 році.

Не досягнуто бажаних результатів, на переконання керівника регіональної прокуратури, в роботі органів досудового розслідування щодо розкриття злочинів. Значна частина кримінальних правопорушень залишається нерозкритою, а відтак злочинці – не зазнали покарання. Особливо викликають негативний резонанс у суспільстві факти пошкодження майна громадян, зокрема підпали автомобілів, які в області в минулому році стали систематичними.

Богдан Подубинський зажадав від усіх правоохоронних органів негайно вжити додаткових заходів аби вплинути на цю проблему, а також адекватно реагувати на криміногенну обстановку на території області з притаманними їй проблемами.

- Насамперед очікую ефективної роботи на цьому напрямі від прокурорів - процесуальних керівників, а також оперативних та слідчих підрозділів усіх правоохоронних органів. Тільки у злагодженій співпраці та у координації буде досягнуто результатів, які очікує від нас суспільство, - наголосив прокурор області.

Із детальним аналізом стану законності та пропозиціями щодо шляхів покращання роботи на відповідних напрямах виступив заступник прокурора області Мирослав Пацкан.

Своє бачення у подальшій взаємодії та вирішенні обговорених проблемних питань висловили також усі керівники силових відомств та голова Рівненської обласної державної адміністрації.

Із врахуванням висловлених на цій нараді пропозицій, розроблено комплекс узгоджених заходів у боротьбі зі злочинністю, які сприятимуть спокою та стабільності в регіоні.

Прес-служба прокуратури Рівненської області Tweet
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: Тарифи на квартплату в ...

КОМЕНТАРІ