Перша чернігівська родина отримує збільшену матеріальну допомогу при народженні двійні

Перша чернігівська родина отримує збільшену матеріальну допомогу при народженні двійні

03.02.18 09:18 0 594
Вперше за новими правилами виконком виділив збільшену матеріальну допомогу чернігівській родині при народженні двійні. А саме: по 20 тисяч гривень на кожну дитину, адже це народження другої та третьої дитини у цій сім'ї.

Згідно зі змінами до Програми підтримки народжуваності у місті Чернігові на 2017-2022 роки, затвердженими вчора, 31 січня, міською радою, при народженні двійні або трійні чернігівські сім'ї отримуватимуть однакову суму коштів на кожну дитину.

Відтепер у разі народження двійні:

- першої та другої дитини, допомога на кожну дитину надається у розмірі, що відповідає розміру матеріальної допомоги при народженні другої дитини, або по 10 тисяч грн;

- за наявності старшої дитини (старших дітей), допомога на кожну дитину надається у розмірі, що відповідає розміру матеріальної допомоги при народженні третьої дитини, або по 20 тисяч грн.

У разі народження трійні допомога на кожну дитину надається у розмірі 20 тисяч гривень.

Виконавчий комітет міської ради на своєму засіданні погодив чергове надання одноразової матеріальної допомоги при народженні дитини у рамках виконання Програми підтримки народжуваності в місті Чернігові на 2017-2022 роки.

Цим рішенням передбачається виділення одноразової матеріальної допомоги при народженні дитини 128 сім'ям міста на загальну суму 1,125 млн грн. Зокрема:

67 родинам на першу дитину – на загальну суму 335 000 гривень;

45 родинам на другу дитину – на загальну суму 450 000 гривень;

15 родинам на третю дитину – на загальну суму 300 000 гривень;

1 родині на двійню – на загальну суму 40 000 гривень.

Реалізація Програми підтримки народжуваності у місті Чернігові на 2017-2022 роки, прийнятої Чернігівською міською радою за ініціативи міського голови Владислава Атрошенка, розпочалася з 21 вересня минулого року.

За період дії Програми у минулому році допомогою при народженні дитини скористалися 299 чернігівських сімей. На це було сплачено з міської скарбниці2,405 млн гривень.

З початку цього року вже понад 2 млн грн спрямовано з міського бюджету чернігівцям на допомогу при народженні. Для виконання Програми у міському бюджеті на поточний рік передбачено 20 млн гривень.

Документи (від матері новонародженого) на одержання допомоги необхідно надавати до Відділу звернень громадян Чернігівської міської ради (вул. Шевченка, 9). Безпосереднє надання документів може здійснювати один з батьків новонародженого. Допомога надається родинам, місце проживання яких зареєстровано в місті Чернігові, але за результатами розгляду комісією з попереднього вивчення питання надання допомоги при народженні та затвердження рішенням виконавчого комітету Чернігівської міської ради.

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ