Чернігів: Депутати міської ради звернулися до Прем’єр-міністра України з проханням змінити порядок відшкодування субсидій ОСББ

Чернігів: Депутати міської ради звернулися до Прем’єр-міністра України з проханням змінити порядок відшкодування субсидій ОСББ

03.02.18 11:04 0 500
Зміни у чинному законодавстві України, прийняті у листопаді минулого року, фактично унеможливили отримання ОСББ відшкодування субсидій за надані житлово-комунальні послуги.

Зокрема, ОСББ зобов'язані відкривати поточні рахунки в органах Казначейства та мають суттєві обмеження у напрямках використання коштів, що надходять як відшкодування субсидій.

Подібна ситуація може призвести до економічної недоцільності існування ОСББ або, навіть, припинення їх діяльності.

Проте, на сьогоднішній день у Чернігові, як і загалом у країні, стан житлового господарства перебуває на вкрай низькому рівні. Це зумовлено дією різних факторів, зокрема, прогресуючим старінням житлового фонду та відсутністю у місцевої влади реальної можливості його модернізації.

З огляду на це, Чернігівська міська рада вирішила звернутися до Прем'єр – міністра України Володимира Гройсмана щодо вирішення проблемних питань відшкодування субсидії на оплату житлово-комунальних послуг ОСББ.

У своєму Зверненні депутати міської ради пропонують «внести до Порядку фінансування видатків місцевих бюджетів на здійснення заходів з виконання державних програм соціального захисту населення за рахунок субвенцій з державного бюджету, зміни, якими передбачити, що відшкодування ОСББ субсидій за надані комунальні послуги має здійснюватися на поточні рахунки цих об'єднань без обмежень щодо мети використання цих коштів».

«Крім того, задля повного усунення протиріч у вказаних питання просимо невідкладно ініціювати зміни до чинного законодавства та запровадити систему повної монетизації пільг на житлово-комунальні послуги», - йдеться у документі.

Прес-служба Чернігівської міськолї ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Тернополі завершили ...
Наступна новина: Прийнято рішення про ...

КОМЕНТАРІ