У Чернігові мешканці будинку по вул. Інструментальній,24-а з 15 лютого не платитимуть за послугу з прибирання

У Чернігові мешканці будинку по вул. Інструментальній,24-а з 15 лютого не платитимуть за послугу з прибирання

03.02.18 11:31 0 501
«Перший пішов»: будинок № 24-а по вул. Інструментальній, який першим у Чернігові забажав прибирати свою територію самостійно і за рахунок цього зменшити житловий тариф, тепер має відповідне рішення виконавчого комітету Чернігівської міської ради. Рішення прийняте 1 лютого 2018 року.

З 15 лютого тариф для мешканців цього будинку складатиме 2,12 грн/м кв.

На минулому засіданні виконкому, коли розглядалося це питання, Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко цілком підтримав таку пропозицію, але запропонував розгляд цього питання відкласти. Це необхідно було для того, щоб співвласники цього будинку на загальних зборах визначилися з особою, яка буде відповідальною за належне прибирання території. Крім того, міський голова доручив профільним управлінням міськради розробити юридичний механізм того, як жителям інших багатоквартирних будинків надати можливість теж відмовитися від послуги з прибирання і таким чином зменшити тариф, якщо вони цього захочуть.

На шньому засіданні начальник КП «ЖЕК-13» Володимир Прищеп повідомив, що відповідальна особа за прибирання території прилеглої до будинку № 24-а по вул. Інструментальній на загальних зборах визначена і це рішення оформлене протокольно.

Міський голова ще раз звернув увагу на те, що контролювати прибирання всередині під'їздів матимуть право самі мешканці, а чистоту прибудинкової території - також і місто. Тож визначена мешканцями особа нестиме адміністративну відповідальність, якщо територія прибиратиметься неналежним чином. Тобто сплачуватиме відповідний штраф.

Під час засідання виконкому Владислав Атрошенко також підкреслив, що місто даватиме згоду, якщо мешканці звертатимуться з подібними пропозиціями, але треба більше проводити інформаційно-роз'яснювальну роботу з громадськістю, щоб люди розуміли, що при таких обставинах виникають і певні обов'язки співвласників цих будинків.

Довідково. Будинок № 24-а по вул. Інструментальній (юридично - колишній гуртожиток) переданий у комунальну власність територіальної громади м. Чернігова у жовтні 2017 року і виконавцем послуг з його утримання визнане КП «ЖЕК-13». Будинок вже має визначену прибудинкову територію, яка навіть огорожена. Мешканці будинку мають багаторічний досвід самостійного догляду за своєю територією. Саме так було організоване її прибирання до передачі будинку в комунальну власність.

Читайте також:

Владислав Атрошенко: Цей прецедент я пропоную розповсюдити на все місто

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Прийнято рішення про ...
Наступна новина: На Житомирщині плануємо ...

КОМЕНТАРІ