Рятувальники Тернопільщини отримали чотири нові сучасні автомобілі

Рятувальники Тернопільщини отримали чотири нові сучасні автомобілі

03.02.18 09:21 0 535
Два роки тому між Тернопільською обласною державною адміністрацією та Державною службою України з надзвичайних ситуацій відбулося підписання Меморандуму про співпрацю. Власне, це започаткувало участь області в пілотному проекті, результатом якого стала побудова економічно-обґрунтованої та ефективної модель цивільного захисту. Як свідчення цьому, обласне управління ДСНС знову отримує чотири нові пожежні автомобілі для роботи в надзвичайних ситуаціях. Про це зазначив очільник Тернопільщини Степан Барна під час урочистого вручення транспортних засобів та амуніції для рятувальників, яке відбулося у четвер, 1 лютого.

Він зауважив, що система захисту безпеки життя мешканців Тернопільської області є надзвичайно важливою складовою функціонування органів державної влади. Саме тому, в 19 об'єднаних територіальних громадах уже працюють повноцінні пожежні команди, 6 з яких відкрили у 2017 році.

«Для нас важливо, щоб послуга безпеки не тільки була відображена в питаннях забезпечення присутності пожежника, а й щоб у нього було з чим виїжджати на виклики і було на чому працювати. Відтак, важливо, щоб наші рятувальники були забезпечені належним транспортом і амуніцією», – наголосив голова ОДА.

Державна адміністрація та обласна рада, за його словами, покликані підтримувати ініціативи управління державної служби надзвичайних ситуацій в області в усіх питаннях. І відрадно те, що завдяки позиції Президента України Петра Порошенка та позиції Прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана область має можливість отримати сучасну техніку, що є найкращим взірцем співпраці з державою.

«Я сподіваюся, що ті кроки, котрі ми започаткуємо в питаннях передачі техніки в об'єднані територіальні громади, відобразяться не лише у створені пожежних станцій, а й у додатковому стимулюванні громад взяти на себе відповідальність за безпеку місцевих жителів. І маю надію, що в цьому питанні ми будемо союзниками. Тому дякую головам ОТГ, які в черговий раз конкурують за те, щоб отримати сертифікат на рятувальну техніку. Дякую всім, хто допомагає облаштовувати приміщення під місцеві пожежні станції. І дякую тим, хто стає членом команди рятувальників у селі та містечках Тернопільської області», – зазначив Степан Барна.

Принагідно він поінформував, що загалом в краї вже функціонують 34 місцеві пожежні команди. Проте, для підвищення спроможності пожежно-рятувальних сил до виконання завдань за призначенням Уряд України виділив кошти на придбання 149 одиниць пожежно-рятувальної та спеціальної техніки на суму понад 740 млн. грн. На всю країну закупили 130 пожежно-рятувальних автомобілів, 4 з яких призначені для рятувальників Тернопільщини.

Водночас, крім отримання нових автомобілів, автівки, які звільнилися, передали рятувальникам Тернопільського, Шумського, Чортківського та Збаразького гарнізонів ДСНС області. Ключі головам РДА та керівникам пожежних частин вручив заступник директора Департаменту організації заходів цивільного захисту ДСНС України, полковник служби цивільного захисту Сергій Кудін. Також сертифікати на отримання чотирьох пожежних автоцистерн на базі ЗІЛ, що раніше перебували на озброєнні Управління ДСНС Тернопільщини, вручили головам Лопушненської об'єднаної територіальної громади Кременецького району, Загір'янської сільської ради Зборівського району, Нижчелуб'янської сільської рали Збаразького району та Устя-Зеленської сільської ради Монастириського району.

Окрім пожежно-рятувальної техніки, для потреб підрозділів пожежно-рятувальної служби за кошти обласного бюджету придбано рятувальний гідравлічний інструмент, пожежний бойовий одяг, каски, пожежні рукави, тепловізійну камеру та портативні радіостанції на загальну суму майже 700 тисяч гривень.

Бiльше фото за посиланням: https://www.facebook.com/oda.te.gov.ua/photos/ms.c.eJxFkEsOAEEERG80oVG4~;8UmTZrtS6kP5lBRi8NAEvHHDTiM6EjGA9oKHYVSA3kAESKGGEWc8hDdkwKOB8guUJ4TQylAo0CluK9ppcDX4wLXSUF2D9piZaqzhbPH~_YJKge78BrY9uumYmpfiYGM7xXdL9ch5kHUP259SVaf8AenwTo0~-.bps.a.1184344521669131.1073742742.456183961151861/1184345055002411/?type=3&theater

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ