Степан Барна: Органи державної влади підтримуватимуть ініціативи громад та їхнє бажання створювати добровільні загони

Степан Барна: Органи державної влади підтримуватимуть ініціативи громад та їхнє бажання створювати добровільні загони

03.02.18 08:19 0 517
Голова Тернопільської облдержадміністрації Степан Барна разом з представниками місцевої влади, Тернопільського національного економічного університету, Управління ДСНС України у Тернопільській області під час круглого столу обговорили управління розвитком цивільного захисту та місцевої пожежної охорони в умовах децентралізації.

За словами Степана Барни, процес децентралізації призвів до очевидних змін, допоміг залучити додаткові ресурси зі сторони держави та значні надходження в область. Він наголосив, що завдяки реформі у громадах краю розпочали роботу над створенням безпечних умов для місцевих жителів, облаштовують та відкривають місцеві пожежні та поліцейські станції.

«Наразі в області діють 34 місцеві пожежні команди, які виконують важливе завдання, захищаючи місцевих мешканців. Також хочу зазначити, що важливим аспектом в умовах децентралізації є створення центрів безпеки, які повинні включити у себе комплекс координації і виконання делегованих державою повноважень у частині цивільного захисту населення об'єднаних територіальних громад. Тому у цій частині значима співпраця між владою, Національною поліцією та Державною службою надзвичайних ситуацій», - акцентував голова ОДА.

Також він наголосив, що органи державної влади в особі обласної та районних адміністрацій всіляко підтримуватимуть ініціативи громад та їх бажання створювати добровільні загони задля безпеки громад та втілення унікального досвіду.

«Протягом 2015-2016 років ми поставили собі за мету відновлення та переобладнання місцевих пожежних частин. За два роки нашої діяльності з обласного та місцевих бюджетів було виділено більше 3 мільйонів гривень, які були спрямовані на створення нормальних умов функціонування пожежних частин та діяльності обласного Управління надзвичайних ситуацій. 2017 рік у цьому напрямі став також продуктивним, тому впевнений, що у кожному районі будемо й надалі стимулювати цю роботу і підтримувати наших рятувальників, а також спільно забезпечимо належне функціонування системи безпеки на території нашого краю», – підсумував Степан Барна.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тарифи на квартплату в ...
Наступна новина: Рівненщина: на Дубенщині ...

КОМЕНТАРІ