Тернопілля: під час колегії ОДА Степан Барна окреслив важливі напрями роботи в області на 2018 рiк

Тернопілля: під час колегії ОДА Степан Барна окреслив важливі напрями роботи в області на 2018 рiк

03.02.18 13:26 0 628
Цього року ми очікуємо близько 400 млн. грн. з Державного бюджету по різних субвенціях на реалізацію інфраструктурних проектів та проектів регіонального розвитку області. Ці ресурси є елементом довіри з боку держави до нашого краю. Про це зазначив голова Тернопільської ОДА Степан Барна під час засідання колегії облдержадміністрації.

Він зауважив, що у 2017 році провели непогану роботу в напрямку реалізації проектів за державні кошти та на умовах співфінансування, тому сподівається, що цього року буде також вироблена спільна стратегія, яка дозволить ефективно використати наявний ресурс.

«Особливим предметом уваги є також стратегія будівництва доріг, а це в цьому році буде одним з пріоритетних питань. Зокрема, ми говоримо про будівництво об'їзної Тернополя за рахунок коштів Європейського інвестиційного банку, які передбачені для нас в розмірі 600 млн. грн. Також плануємо реалізацію проекту з будівництва дороги Тернопіль – Хмельницький – майже 800 млн. грн., та обговорюємо питання щодо виділення додаткових коштів для завершення будівництва дороги Тернопіль – Кременець. Крім того, на черзі – завершення дороги Тернопіль – Львів. Якраз ці шляхи є пріоритетними для Тернопільської області», – підкреслив голова ОДА.

Він також поінформував, що в області вже працюють над відбором проектів, які будуть реалізовуватися за рахунок державних коштів, на сільські дороги.

«Для мене дуже важливо, щоб ми всі максимально об'єдналися в питаннях реалізації цих проектів, щоб люди в селі відчули конкретні зміни. А враховуючи те, що загальна протяжність сільських доріг майже 3,5 тис. км, гадаю, що спільними зусиллями та на умовах співфінансування ми зможемо виконати достатньо серйозний обсяг робіт. Тому перед нами стоїть питання, хто буде робити ці дороги. Адже в нас катастрофічна недостача в якісних підрядниках, в будівельному матеріалі, в асфальтних заводах. Саме тому першочергово всі зусилля нам потрібно спрямувати в напрямі пошуку інвесторів, котрі хочуть і будуть працювати в Тернопільській області», – наголосив Степан Барна.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігів: Репертуар ...
Наступна новина: В Житомирській області уряд ...

КОМЕНТАРІ