На Тернопільщині 5 нових територій оголошено заповідниками

На Тернопільщині 5 нових територій оголошено заповідниками

03.02.18 10:40 0 514
За пропозицію управління екології та природних ресурсів Тернопільської обласної державної адміністрації за поданням обласної державної адміністрації рішенням Тернопільської обласної ради від 8 грудня 2017 року №838 оголошено 5 територій та об'єктів загальною площею 57,3 га.

Серед них: гідрологічний заказник ,,Гнізненський”, що у Збаразькому районі площею 44,7 га. Територія заказника охоплює заплаву річки Гнізна за межами населених пунктів Базаринської сільської ради. Оголошений з метою охорони, збереження у природному стані та раціонального використання типових водно-болотних комплексів, місць зростання рідкісних видів рослин.

Ландшафтний заказник ,,Кружляк” у Тернопільському районі площею 6,0 га, територія якого охоплює заболочену заплаву річки Гніздечна на північно-західній околиці с. Байківці. Оголошений з метою охорони та збереження у природному стані типового природного ландшафтну, оселищ рідкісних та зникаючих видів рослин.

Комплексна пам'ятка природи ,,Урочище ,,Пустельня” у Заліщицькому районі площею 3,0 га. що у кв.61 (вид.3,4) державного підприємства ,,Бучацьке лісове господарство”. Оголошена з метою охорони. збереження та раціонального використання у природному стані геологічного травертинового утворення з десятками джерел, лісовим озерцем і водоспадом, місць зростання рідкісних та зникаючих видів рослин, вікових дерев.

Гідрологічна пам'ятка природи ,,Джерело Божої любові” у Тернопільському районі площею 0,03 га. Джерело питної води, що має еколого-освітню, історико-культурну, господарську та естетичну ціннність знаходиться на території Великоберезовицької селищної ради, при в'їзді в село Кип'ячка. Запропоноване до заповідання жителькою цього села Чорнопиською Н.М.

Ботанічна пам'ятка природи ,,Кальненський ясен” у Козівському районі площею 0,02 га. Дерево ясена звичайного віком понад 150 років зростає у селі Кальне поряд з дерев'яною церквою Святого Миколая. Запропоноване до заповідання Козівською райдержадміністрацією.

Природно-заповідний фонд має у своєму складі 639 територій та об'єктів загальною площею 123,23 тис. га. Питома вага площі природно-заповідного фонду у площі Тернопільської області складає 8,91%.

Джерело: Реально

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ