Заява міського голови Сергія Надала щодо наруги над пам'ятником жертвам Голокосту у Тернополі

Заява міського голови Сергія Надала щодо наруги над пам'ятником жертвам Голокосту у Тернополі

05.02.18 09:15 0 599
У Тернополі вандали осквернили пам’ятник жертвам Голокосту. На монумент знову, як і минулого року, нанесли нацистські символи.

Я з упевненістю можу заявити, що ця варварська акція організована російськими спецслужбами та вчинена людьми, які завербовані ворогом. І ця ворожа група вже давно діє у Тернополі. Адже десятиліттями пам’ятник жертвам Голокосту спокійно стояв у Тернополі. І лише після початку російської агресії проти України, його обрали «мішенню» для атаки.

Тому я звертаюся до керівництва СБУ з вимого провести розслідувати факт наруги над пам’ятником жертвам Голокосту. І особливу увагу звернути на російський слід. Не виключаю, що це відповідь наших ворогів на вчорашнє рішення міської ради Тернополя щодо вивішування революційних червоно-чорних прапорів поряд з державним.

Я переконаний, що здорова людина не може таке вчинити, адже у Тернополі нацисти вбили більше 10-ти тисяч євреїв. Але це типовий метод, який активно використовують російські гібридні групи для дискредитації українського національного руху в Україні та в Європі. Це метод провокації та залякування.

Зі свого боку мерія Тернополя готова надати правоохоронцям всю необхідну допомогу для розслідування та покарання негідників. Російські диверсанти та їх місцеві прислужники мають поплатися за свої діяння.

Міський голова Сергій Надал

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Степан Барна: Всі ...
Наступна новина: Классіфікація засобів ...

КОМЕНТАРІ