Классіфікація засобів захисту рослин

Классіфікація засобів захисту рослин

05.02.18 11:32 0 1303

Рентабельность сільськогосподарського виробництва неможлива без високої врожайності культур. І це твердження не вимагає доказів: хороший і якісний врожай означає, що вирощена продукція без особливих проблем буде реалізована і дозволить отримати економічні дивіденди, які можна вкладати в розвиток виробництва і отримувати прибуток в подальшому. Як же досягти високої врожайності? Тільки за допомогою родючих грунтів? Ні. За допомогою мінеральних добрив? Це тільки частина правильної відповіді.

Звичайно, потрібно використовувати засоби захисту рослин (до речі, в Україні їх можна придбати в компанії "Велес Агросервіс"), адже від початку посівної кампанії і до збирання врожаю культури піддаються негативному впливу безлічі факторів: на них «очікують» шкідливі комахи, бур'яни, грибкові та вірусні захворювання, гризуни, нематоди і так далі. Найбільш екологічно безпечним способом захистити культури від всіляких природних негараздів є, безумовно, чітке дотримання правил аграрної науки, куди входить:

  • правильне дотримання поєднань культур на посівних площах (завдяки особливим виділенням, здатним або пригнічувати, або ж створювати сприятливі умови для розвитку, культури, що є сусідами, можуть допомагати захищатися від комах і хвороб);
  • НЕ засівати величезні ділянки посівних площ однією культурою (так званою монокультурою);
  • використовувати стійкі до захворювань сорти і гібриди.

Засоби захисту рослин діляться на дві групи:

  1. Біологічні. До даної групи належать препарати, використання яких не має наслідків для навколишнього середовища, грунту і людини. До них відносяться різні витяжки, настоянки, соки, масла з натуральних інгредієнтів. Крім того, залучення дрібних тварин, птахів і комах, які є хижими для шкідників посівів, - це теж біологічні методи захисту культур;
  2. Хімічні засоби - пестициди. Створені в умовах агрохімічного виробництва із застосуванням небезпечних для шкідників активних речовин, пестициди на сьогоднішній день є найбільш численною і ефективної групою захисту рослин.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Заява міського голови ...
Наступна новина: Що потрібно знати при ...

КОМЕНТАРІ