Що потрібно знати при покупці квартири в кредит?

Що потрібно знати при покупці квартири в кредит?

05.02.18 11:57 0 1614

Сьогодні рідко хто не замислюється над придбанням чого-небудь в кредит. Люди хочуть отримати бажане прямо зараз, а розплачуватися за це потім, протягом деякого часу. Банки пропонують скористатися кредитними коштами, щоб здійснити найрізноманітніші бажання, починаючи від оплати відпустки і навчання і закінчуючи ремонтом в квартирі і покупкою цієї самої квартири (до речі, якщо ви вирішили купить квартиру в Бучі в кредит, тоді на сайті personalbanker.com.ua ви знайдете порівняння умов і тарифів в різних банках України).

Проводимо розрахунки

Саме іпотечний кредит є найтривалішим і великим. З огляду на те, що розплачуватися за покупку багатьом позичальникам доведеться на протязі не одного десятка років, важливо заздалегідь провести якісний аналіз своєї платоспроможності, зробити правильні розрахунки. Для цього необхідно враховувати безліч факторів, серед яких найголовнішим є:

  1. Вартість житлоплощі, що купується;
  2. Власний вік позичальника (Ні для кого не секрет, що абсолютна більшість банків погоджується надавати кредитні кошти до виходу на пенсію);
  3. Сума, яку має потенційний позичальник, і якою він може витратити на внесення початкового внеску;
  4. Щомісячний дохід всіх членів сім'ї (Зверніть увагу на те, яку суму ви витрачаєте на утримання сім'ї щомісяця. При цьому обов'язково враховуйте, що на оплату кредиту із сімейного бюджету, як правило, щомісяця йде не більше 50 %);
  5. Окрім того, потенційний позичальник, який зібрався оформити іпотечний кредит, повинен також володіти певною сумою, яка буде потрібна для оплати всіх витрат, які неминучі в разі оформлення іпотеки.

Можливі проблеми

Отже, після того, як будуть проведені всі попередні розрахунки. Ви можете зіткнутися з декількома проблемами:

  • По-перше, всім відомо, що чим більший початковий внесок, тим менша сума потрібна в кредит, до того ж банк пропонує більш вигідні умови і меншу відсоткову ставку. Звичайно, можна рік-два витратити на те, щоб накопичити потрібну для внесення початкового внеску суму;
  • По-друге, банк може не влаштувати рівень доходу потенційного позичальника. В такому випадку можна звернути увагу на більш недорогу квартиру, яку через деякий час можна буде продати і придбати іншу - дорожчу і більшу;
  • Третім варіантом є збільшення власного заробітку. Зробити це цілком можливо, наприклад, перейшовши на інше місце з більш високим окладом. Також можна знайти додатковий заробіток. Звичайно, не кожен банк погоджується взяти до уваги додатковий (неофіційний) дохід, проте буде незайвим його вказати.

Нерідко позичальники скаржаться на високі відсотки за іпотечним кредитом. Відзначимо, що розмір ставки по кредиту залежить від безлічі умов. Одним з них є комплексне страхування, яке передбачене в разі оформлення кредиту на велику суму. Страхування можна уникнути шляхом вибору не іпотечної програми кредитування, а звичайної споживчої. Однак такий варіант підходить лише тим позичальникам, у яких набрана сума, що перевищує половину суми, що вимагається. Також слід пам'ятати, що сама процедура оформлення іпотечного кредиту обходиться досить дорого, так як присутні різні комісії та збори з боку банку.

Розглядаємо пропозиції

Після того, як ви визначитеся, скільки грошей у вас є в наявності, і яка сума потрібна, можна приступити до розгляду пропозицій від декількох банківських установ. Вибирати слід кілька кредитних програм, а також прислухатися до порад фахівців банку, адже від правильного вибору програми кредитування відповідно до вимог і можливостей позичальника залежить найближче майбутнє самого позичальника, зокрема його фінансове становище. Після вибору програм слід відвідати банки, щоб особисто переговорити з менеджерами по кредитуванню, задати питання та уточнити умови кредитування.

Фахівці радять подавати заявки на кредит відразу в 2-3 банки. Таким чином, можна підстрахуватися на той випадок, якщо один або декілька потенційних кредиторів відмовлять вам у кредиті. І в кінцевому результаті, час не буде втрачений. Не турбуйтеся, що буде схвалено відразу декілька заявок, в такому випадку можна вибрати варіант, який вигідний саме для вас.

Виплата кредиту: Способи

Зверніть увагу на спосіб виплати кредиту. Він може бути:

  1. диференційованим;
  2. аннуїтетним.

При диференційованих платежах в перший рік кредитування щомісячні платежі найбільші, так як в них включається сам кредит і відсотки, нараховані на весь борг, що залишився, а до кінця терміну дії кредитного договору в платіж входить мала частина відсотків, так як борг поступово зменшувався. Тому позичальникам вигідно розрахуватися з іпотекою достроково, так як в такому випадку він виплатить меншу суму в якості відсотків.

Якщо ж платежі фіксовані, то напружуватися і платити достроково не має сенсу. До того ж щороку відбувається інфляція, і, оплачуючи достроково можна втратити свої гроші.

Дотримання вимог до житла

Важливим моментом при оформленні іпотечного кредиту є дотримання позичальником вимог, які банк висуває до житла, яке купується. Справа в тому, що квартира, що купується в кредит, під час підписання кредитного договору стає заставним забезпеченням до тих пір, поки не буде виплачений весь кредит. Отже, банк хоче бути впевнений, що майно в разі, якщо позичальник кредит виплатити не зможе, без проблем продасться, і гроші повернуться в банк.

Саме тому банк приділяє особливу увагу перевірці житла до підписання кредитного договору. А після його підписання будьте готові до того, що банк побажає декілька разів перевірити стан заставного майна.

Найголовніше

Особливу увагу приділяйте зберіганню всіх документів, пов'язаних з іпотечним кредитом. Не забувайте вчасно і в повному розмірі вносити оплату за кредитом. Після того, як весь кредит буде виплачений позичальникові, слід звернутися в реєстраційну палату з заявою та доданими до неї документами про зроблені виплати по кредиту. Це робиться для зняття обтяження з квартири.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Классіфікація засобів ...
Наступна новина: Переваги онлайн ...

КОМЕНТАРІ